Πρωτότυπο θεατρικό εργαστήρι από το Mall of Engomi για παιδιά Δημοτικού

Το The Mall of Engomi σε συνεργασία με το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης ΤεχνάΖω διοργάνωσαν ένα πρωτότυπο θεατρικό σεμινάριο σε 20 μαθητές Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πεύκιος Γεωργιάδης. Το εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στο The Mall of Engomi, την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, με τίτλο «Εγώ και οι άλλοι» είχε ως σκοπό

να φέρει τα παιδιά σε μια άμεση επικοινωνία με τον εαυτό τους και με τους άλλους.

Μέσω μιας δια δραστικής διαδικασίας τα παιδιά χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους ενδυναμώνοντας το ομαδικό τους πνεύμα και αποκτώντας κοινωνικές δεξιότητες όπως την ενσυναίσθηση.

Η εισηγήτρια του θεατρικού εργαστηρίου, κα Γεωργία Θρασυβούλου αρχικά, παρότρυνε τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματα τους μέσα από δικές τους προσωπικές κινήσεις, είτε με μια υπόκλιση είτε με ένα χειροκρότημα και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν το ίδιο μοτίβο. Στη συνέχεια τα παιδιά χωρίστηκαν σε 4 ομάδες των 5 και χόρεψαν με ένα μοναδικό τρόπο το συγκεκριμένο μοτίβο κινήσεων. Με το τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά έδειξαν με τις εκφράσεις του σώματος τους πως πέρασαν την μέρα αυτή.

O Διευθυντής Marketing του The Mall of Engomi κος Γιώργος Πίσσης δήλωσε: «Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να καταφέρουμε να μεταδώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά της έκφρασης των συναισθημάτων τους αλλά και να ενθαρρύνουμε την προσωπικότητα τους μέσα από το παιχνίδι, τις αφηγήσεις και τον χορό αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες».

Η κοινωνική αγωγή των παιδιών και γενικότερα ανθρώπων όλων των ηλικιών, εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα για το The Mall of Engomi, το οποίο μεριμνά μέσα από μια σειρά εργαστηρίων και σεμιναρίων να συνεχίσει την συνεισφορά κοινωνικού έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα