Προσωρινή συμβιβαστική λύση στο Λιμάνι Λεμεσού

Σε προσωρινή συμβιβαστική λύση κατέληξαν λιμενεργάτες και DP World, μετά και τη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι λιμενεργάτες στο Λιμάνι Λεμεσού.

Μετά και από παρέμβαση της Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου, η οποία έσπευσε στο σημείο προκειμένου να επιλύσει το ζήτημα το οποίο προέκυψε.

Σύμφωνα

με πληροφορίες του SigmaLive, βρέθηκε προσωρινή λύση ούτως ώστε να εξυπηρετούνται τα πλοία και δη της Exxon Mobil.

Όπως ανέφερε πηγή, τόσο οι λιμενεργάτες όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία, έδειξαν καλή θέληση ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Σύμφωνα με τη πηγή, οι λιμενεργάτες αναμένουν τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για να δικαιωθούν.

Οι λιμενεργάτες κατήλθαν από το πρωί σε στάση εργασίας, λόγω της εκ νέου διαφοράς με τη διαχειρίστρια εταιρεία για το καθεστώς εργασίας τους στο χερσαίο χώρο του τερματικού, με την ίδια να θεωρεί ότι οι λιμενεργάτες θα πρέπει να περιοριστούν στις φορτοεκφορτώσεις στα πλοία και όχι στο μόλο.

Ως αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει η εξυπηρέτηση πλοίων στο λιμάνι, μεταξύ αυτών και των υποστηρικτικών πλοίων της ExxonMobil που χρησιμοποιούν το λιμάνι Λεμεσού από το τέλος Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας προετοιμασίες για την επικείμενη γεώτρηση του γεωτρύπανου Stena IceMax.

Σύμφωνα με τη συμβιβαστική λύση που βρέθηκε, ένας λιμενεργάτης θα μεταβαίνει στο μόλο με δύο εργάτες της διαχειρίστριας εταιρείας για εξυπηρέτηση των πλοίων, ωστόσο μόνο οι λιμενεργάτες θα βρίσκονται επί των πλοίων.

"Η ριζική λύση του προβλήματος που παρουσιάστηκε τοποθετείται σε μεταγενέστερο στάδιο, σύντομο ελπίζω, αφού λάβουμε και την κατάλληλη νομική γνωμάτευση", είπε η κ.Αναστασιάδου, η οποία ευχαρίστησε τις δυο πλευρές για "το πνεύμα καλής πίστης και συνεννόησης".

Keywords
Τυχαία Θέματα