Προσοχή! Διαδικτυακή απάτη με ενοικιάσεις καταλυμάτων στην Κύπρο

Νέους τρόπους για να ξεγελούν τα θύματά τους μέσω διαδικτύου, φαίνεται πως βρήκαν επιτήδειοι, με την Αστυνομία να διερευνά αρκετές υποθέσεις και να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το κοινό.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έγινε δέκτης αρκετών καταγγελιών, από πολίτες που φέρονται να εξαπατήθηκαν και να έχασαν χρήματα, στην προσπάθειά τους να ενοικιάσουν οικίες, διαμερίσματα ή άλλα τουριστικά καταλύματα, μέσω διαδικτύου.  

Οι παραπονούμενοι φέρονται να προέβησαν σε κρατήσεις για καταλύματα και πληρωμή των κρατήσεων τους μέσω διαδικτύου,

με αποτέλεσμα στη συνέχεια να διαπιστώσουν πως η κράτησή τους δεν ίσχυε και ότι επρόκειτο για απάτη.

Οι απατεώνες φέρονται να καταχωρούσαν σε ιστοσελίδες ψευδείς διαφημίσεις για διαθέσιμα προς ενοικίαση καταλύματα, στην Κύπρο και το εξωτερικό, προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων αυτών. Ακολούθως, όταν τα υποψήφια θύματα προχωρούσαν σε κρατήσεις για τα συγκεκριμένα καταλύματα, οι επιτήδειοι προέτρεπαν τους επίδοξους ενοικιαστές όπως πληρώσουν το ζητούμενο χρηματικό ποσό σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό. Ως αποτέλεσμα, τα χρήματα καταθέτονταν στον τραπεζικό λογαριασμό των απατεώνων, ενώ οι κρατήσεις των θυμάτων δεν ίσχυαν.

Η Αστυνομία και το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καλούν το κοινό να επιβεβαιώνει ότι όντως η αγγελία είναι αυθεντική και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό πριν προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή στο διαδίκτυο. Προτρέπεται, επίσης, το κοινό όπως προβαίνει σε κρατήσεις μέσω της σχετικής ιστοσελίδας στην οποία προσφέρεται ο ενοικιαζόμενος χώρος και οι οποιεσδήποτε πληρωμές να γίνονται μέσω της ίδιας υπηρεσίας και όχι μέσω προσωπικής διευθέτησης με τον ιδιοκτήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα