Προς αποκατάσταση η παράνομη επέμβαση στην ζώνη προστασίας στο Ζύγι

Θα αποκατασταθεί η παράνομη επέμβαση στη ζώνη προστασίας της παραλίας στο Ζύγι, δηλώνουν οι αρμόδιες αρχές.

Ύστερα από καταγγελία στον Έπαρχο Λάρνακας για παράνομη επέμβαση στη ζώνη προστασίας της παραλίας στο Ζύγι, που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή, σήμερα Πολιτικός Μηχανικός της Επαρχιακής Διοίκησης μετέβη στον χώρο και έκανε επιθεώρηση των έργων.

Σε δηλώσεις της, η Βούλα Πανούση, Συντονίστρια του έργου «Γραμμικό Πάρκο Ζυγίου», ανέφερε ότι «είχαμε μια καταγγελία ότι έγινε μία παράνομη επέμβαση στη ζώνη προστασίας της παραλίας. Όντως,

διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια μικρή επέμβαση που έγινε εξ υπαιτιότητας λάθους του εργολάβου κι η οποία θα αποκατασταθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Πανούση είπε πως «πρόκειται για μια πολύ μικρή επέμβαση, μια μικρή εκσκαφή προς την παραλία, και θα αποκατασταθεί».

Από την πλευρά της, η Κοινοτάρχης Ζυγίου Γεωργία Μιχαήλ ανέφερε ότι «έχει γίνει κατά λάθος μία επέμβαση η οποία θα αποκατασταθεί. Ωστόσο, είναι κρίμα να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα για κάτι που δεν έγινε από εμάς».

Πρόσθεσε ότι «το έργο, που βρίσκεται σε παραθαλάσσια οικιστική περιοχή ζώνης προστασίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί τον Οκτώβριο. Το Γραμμικό Πάρκο Ζυγίου έχει προϋπολογισμό 385 χιλιάδες ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, με τίτλο `Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές`».

Σύμφωνα με την κ. Μιχαήλ, «το έργο περιλαμβάνει υποδομές για εξυπηρέτηση των λουομένων και των επισκεπτών, ντόπιων και ξένων, δηλαδή αναψυκτήριο, ντουζιέρες, πεζόδρομο, χώρο πρασίνου όπου μπορούν να παίζουν τα παιδιά με τις οικογένειες τους και χώρους στάθμευσης. Το πάρκο αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδίου για τη μελλοντική ανάπλαση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου με την κατασκευή πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, τα οποία όμως δεν έχουν ακόμα αδειοδοτηθεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα