Προειδοποιεί άλλες χώρες η Τουρκία με την επιδρομή στη Συρία

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν σε όλους όσοι στρέφουν το το βλέμμα τους στην Τουρκία, αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΑΚP Ομέρ Τσελίκ, σε μήνυμά του στο τουίτερ για την επιδρομή της Τουρκίας στη Συρία και το Ιράκ.

Aναφέρει ότι «η φράση ‘μια νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά’ είναι η έκφραση αποφασιστικότητας του Προέδρου μας».

«Αυτή η επιχείρηση που διεξάγεται σε μεγάλη κλίμακα και με υψηλή ικανότητα, δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν σε αυτούς που στρέφουν το βλέμμα τους στη χώρα μας κάτω από οποιεσδήποτε

συνθήκες», αναφέρει.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον δικό του λογαριασμό στο τουίτερ αναφέρει ότι «Μια νύχτα ξαφνικά…Ώρα λογαριασμών…»

Η ηγέτης του Καλού Κόμματος (IYI Party) Μεράλ Ακσενέρ  αναφέρει στο δικό της τουίτερ: «Εύχομαι η διασυνοριακή επιχείρηση που ξεκίνησε αργά το βράδυ. Καμία πέτρα να μην αγγίξει τα πόδια των στρατιωτών μας. Ελπίζω όλα να εξελιχθούν σύμφωνα με το εθνικό αίσθημα. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, ο Θεός να την κάνει εύκολη».

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτές τις επικίνδυνες πρωτοβουλίες.

Αναφέρει ότι προφανώς, η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρώσει αυτό που δεν κατάφερε με το ISIS σε αυτά τα εδάφη, καταπατώντας το διεθνές δίκαιο και ότι οι επιθέσεις δεν είναι για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συνόρων, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αντίθετα αυξάνουν τις απειλές και τους κινδύνους κατά της Τουρκίας.

«Δεν είναι οι Κούρδοι που αποτελούν απειλή για την Τουρκία, αλλά το ISIS και τα παρακλάδια του, που ευδοκιμούν στις περιοχές διαβίωσης των Κούρδων. Η εξουσία ΑΚΡ-ΜΗΡ οδηγεί τη χώρα στο βάλτο. Η κυβέρνηση AKP-MHP, που δεν μπορεί να διαχειριστεί τη χώρα και προσπαθεί να παρατείνει τη ζωή της με τη στρατηγική της εσωτερικής πίεσης και της εξωτερικής σύγκρουσης, παρασύρει τη χώρα μέρα με τη μέρα σε ένα μεγάλο βάλτο», αναφέρεται .

Καλεί εθνικούς και διεθνείς δημοκρατικούς κύκλους, αντιπάλους του πολέμου, όπως τους χαρακτηρίζει, να καταδικάσουν αυτήν την επίθεση και να υψώσουν τη φωνή τους.

«Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτές τις επικίνδυνες πρωτοβουλίες και να μην γίνεται μέρος αυτής της συνωμοσίας», αναφέρει.

Δεκάδες στόχοι στόχοι καταστράφηκαν, σύμφωνα με τουρκικό ΥΠΑΜ

Στο μεταξύ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι συνολικά 89 στόχοι καταστράφηκαν κατά την «Αεροπορική Επιχείρηση Γαμψό Ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία και ότι εξουδετερώθηκαν πολλοί τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αναφέρει ότι η αεροπορική επιχείρηση 'Γαμψό Ξίφος' πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις περιοχές Kandil, Asos, Hakurk στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, οι οποίες, προσθέτει, χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις για επιθέσεις από τρομοκράτες και στις περιοχές Tel Rıfat, Cizire και Derik.

«Στο πρώτο στάδιο, που αποτελούνταν από επιθέσεις σε καταφύγια, κρησφύγετα, σπήλαια, σήραγγες, αποθήκες πυρομαχικών και τα λεγόμενα αρχηγεία και στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών που απείλησαν τους τρομοκράτες, συνολικά 89 στόχοι, 81 εκ των οποίων ήταν 8 σήμερα το πρωί, καταστράφηκαν και πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν», αναφέρει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα