Προεδρικές: Η απάντηση Αννίτας για τ' όνομά της που παίζει σε σενάρια

Στην Αθήνα βρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου προκειμένου να παρευρεθεί στην εκδήλωση με θέμα «Αύξηση της βίας κατά των γυναικών, αιτίες και πολιτικές αντιμετώπισης» που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ. 

Η Αννίτα Δημητρίου μίλησε στο euronews για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε οι γυναίκες να βρουν το θάρρος και να μιλήσουν για το δράμα

που βιώνουν.

Διαβάστε επίσης: ΠτΒ: Κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η βία κατά των γυναικών

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της παιδείας και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, ενώ εκτιμά πως ο αριθμός των γυναικών που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με τους αριθμούς που έχουν στα χέρια τους οι αρχές.

Η Αννίτα Δημητρίου μεταξύ άλλων εξέφρασε την ανησυχία της για τον «διαμεσολαβητικό» ρόλο της Τουρκίας στην Ουκρανία ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις Προεδρικές εκλογές.

«Γιατί σας εμπλέκουν συνεχώς σε σενάρια;», ήταν η ερώτηση που υποβλήθηκε στην κ.Δημητρίου.

«Προεδρικές εκλογές έχουμε, τα σενάρια είναι φυσιολογικά. Έχουμε τους υποψήφιους μας είμαστε στην τελική έκβαση των εκλογών. Προσωπική μου θέση είναι ξεκάθαρη, ανήκω εξάλλου σε έναν πολιτικό χώρο και δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η συμμετοχή σε έναν πολιτικό χώρο. Απεναντίας θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις και άποψη και ξέρετε την επιλογή μου για τις Προεδρικές εκλογές, που είναι ο Πρόεδρος του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκω, ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Παρ' όλα αύτα ως Κοινοβούλιο και ως Θεσμός θα προστατεύσω τη θεσμική μου ιδιότητα και θα σεβαστούμε απόλυτα το όποιο αποτέλεσμα και θα συνεργαστούμε όπως πρέπει. Πάνω απ΄όλα είναι η Κύπρος και ο τόπος μας», απάντησε η Πρόεδρος.

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία όμως και μας κάνει εντύπωση εδώ στην Ελλάδα, ότι το όνομά σας παίζει σε σενάρια. Σε αυτές τις εκλογές τι απασχολεί τους πολίτες;», επανέλαβε ο δημοσιογράφος στην κ.Δημητρίου.

«Πρώτα η ακρίβεια ο πληθωρισμός. Δεν μπορούν οι μισθοί να είναι τέτοιοι που να δίνουν άνεση στην καθημερινότητα των πολιτών. Το μείζων ζήτημα των πολιτών είναι οι λύσεις.. πώς αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα», είπε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προεδρικές, Αννίτας,proedrikes, annitas