Προδρόμου: Ανεδαφικές οι απαιτήσεις της Τουρκίας

"Σε καμία περίπτωση λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να δώσει σε Τούρκους υπηκόους καθεστώς Ευρωπαίων πολιτών στην Κύπρο. Οι προκλητικές δηλώσεις Τουρκές, αντιστρατεύονται την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ.Προδρόμου στάθηκε στην ισχύ των τεσσάρων βασικών ελευθεριών για

όλους τους πολίτες του κυπριακού κράτους και όχι των Τούρκων υπηκόων. "Πρόκειται για μια θεμελιακή αρχή, που θα επιτρέψει τόσο στους Ελληνοκύπριους όσο και στους Τουρκοκύπριους, να λειτουργούν ως ίσοι Ευρωπαίοι πολίτες και να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους, αναπτύσσοντας όλες τις δυνατότητες τους", αναφέρει σχετικά.

Χαρακτήρισε τις απαιτήσεις της Τουρκίας ως ανεδαφικές, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις αυτές. Επεσήμανε ότι "κάτι τέτοιο δεν έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού ούτε και εξαρτάται μόνο από αποφάσεις του κυπριακού κράτους. Δεν μπορεί οι Τούρκοι πολίτες να έχουν ως προς την Κύπρο διαφορετικό καθεστώς από ό,τι σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε".

Χαρακτήρισε, επίσης, ως ανυπόστατους και απαράδεκτους τους ισχυρισμούς Τουρκές και για τα πληθυσμιακά δεδομένα της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα