Πότε υπογράφουν Τουρκία – Κατεχόμενα οικονομικό πρωτόκολλο

Τον Μάιο η υπογραφή του οικονομικού πρωτοκόλλου κατεχομένων – Τουρκίας

Η «βουλή» στα κατεχόμενα συζήτησε την Δευτέρα το οικονομικό πρωτόκολλο με την Τουρκία, το οποίο σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων θα υπογραφεί τον ερχόμενο Μάιο.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ερσίν Τατάρ, ζήτησε να υπάρξει διαφάνεια από την «κυβέρνηση» σε σχέση με το οικονομικό πρωτόκολλο με την Τουρκία.

Προσθέτοντας ότι το πρωτόκολλο θα καλύψει τα έτη 2019-2021 και θα έπρεπε να είχε υπογραφεί τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Τατάρ είπε ότι ο λόγος που υπήρξε καθυστέρηση ήταν η αλλαγή

του πολιτικού συστήματος στην Τουρκία.

«Φαίνεται ότι η συζήτηση πάνω στο πρωτόκολλο συνεχίζεται. Αν δεν υπάρχει τελικό έγγραφο, η μέρα υπογραφής του δεν είναι καθορισμένη», είπε.

Ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων, Τουφάν Ερχιουρμάν, είπε ότι η δουλειά για το πρωτόκολλο δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε να γίνει, λόγω της αλλαγής του πολιτικού συστήματος και τις εκλογές στην Τουρκία, ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους ή μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων της κυβέρνησης, όπως ισχυρίζονται κάποιοι.

Είπε, επίσης, ότι επισκέφθηκε την Τουρκία ακριβώς πριν από τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και είχε συναντήσεις για το πρωτόκολλο, προσθέτοντας ότι το πρωτόκολλο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο και θα υπογραφεί τον Μάιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα