Πότε έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς της ΑΗΚ (video)

Για τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος κλήθηκε να μιλήσει η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, ενώ έκανε λόγο και για μειώσεις που αναμένεται να έρθουν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα εάν οι αυξήσεις αγγίζουν το 34%, επιβεβαίωσε ότι όντως υπάρχει αυτή η αύξηση, δηλώνοντας αυτολεξεί ότι «Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα».

Σε ερώτηση γιατί δεν επηρεάζονται οι λογαριασμοί από τις μειώσεις των καυσίμων, εξήγησε ότι οι ενδεχόμενες μειώσεις θα μετακυλήσουν στους καταναλωτές ετεροχρονισμένα.

Πιο συγκεκριμένα,

εξήγησε ότι η ΑΗΚ είχε αγοράσει καύσιμα και έχει αποθέματα για τρεις μήνες. Ενώ έχουν αγοράσει τα φθηνότερα καύσιμα, ενόσω υπάρχουν τα αποθέματα στις δεξαμενές, τα οποία αγοράστηκαν πιο ακριβά, δεν μπορούν να υπάρχουν μειώσεις στα καύσιμα, αναφέρει η Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Όσον αφορά στις μειώσεις, εξήγησε ότι θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στους λογαριασμούς με το νέα έτος, ενώ σε ερώτηση για το ύψος τους, ανέφερε ότι δεν μπορεί να καθοριστούν από τώρα, όμως θα είναι σημαντικές. Πάντως, δεν απέκλεισε οι μειώσεις να φανούν στους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα