Πόσο βαθιά μέσα στη γη έσκαψαν οι άνθρωποι - Εντυπωσιακό Βίντεο

Αν ταξιδεύαμε στο κέντρο της Γης, θα χρειαζόταν πολύ περισσότερος χρόνος από ό, τι θα περίμενε κανείς. Δείτε  και διαβάστε μέχρι που κατάφεραν να σκάψουν οι άνθρωποι στα έγκατα της γης.

Στο ρεπορτάζ του Science Insider σημειώνεται πως ένα τυπικός τάφος είναι 6 μέτρα κάτω. Οι περισσότερες ολυμπιακές πισίνες έχουν βάθος 10 μέτρα. Οι κροκόδειλοι του Νείλου σκάβουν λαγούμια σε βάθος 39 ποδιών. Οι κατακόμβες του Παρισιού είναι 65 μέτρα υπόγεια.

Η αρχαία πόλη Derinkuyu

βρίσκεται 279 μέτρα κάτω από την Τουρκία. Το Greenbrier Bunker στη Δ. Βιρτζίνια είναι 720 μέτρα υπόγεια. Χτίστηκε για να διατηρήσει το Κογκρέσο ασφαλές σε έκτακτη ανάγκη.

Αν ο Πύργος του Άιφελ θαφτεί μέχρι την άκρη, μέχρι που νομίζετε θα φτάσει η βάση του;  Το πηγάδι Woodingdean έχει βάθος 1.285 πόδια. Είναι η βαθύτερη τρύπα που οι άνθρωποι έσκαψαν με το χέρι.

33 χιλιανοί ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν σε ορυχείο για περίπου 2 μήνες το 2010. Ο Μπουρτζ Χαλίφα θα πήγαινε 2.722 πόδια κάτω από την επιφάνεια. Το βαθύτερο γνωστό σημείο σε μια σπηλιά βρίσκεται στο Krubera Cave στη Γεωργία. Το Gotthard Base Tunnel της Ελβετίας είναι η βαθύτερη σιδηροδρομική σήραγγα. Το Mponeng στη Νότια Αφρική είναι το βαθύτερο ορυχείο χρυσού στον κόσμο.

Το Kola Superdeep Borehole έχει πλάτος μόλις 9 ίντσες. Οι Ρώσοι επιστήμονες το έχουν τρυπήσει από το 1970. Τώρα είναι βαθύτερο από το βαθύτερο μέρος του ωκεανού. Το κάτω μέρος έχει θερμοκρατίαι 356 35F, το οποίο είναι πολύ ζεστό για τα τρυπάνια για να προχωρήσουν περισσότερο. Το 2012, η Exxon ολοκλήρωσε το Z-44 Chayvo Well. Αυτή η πετρελαιοπηγή είναι το βαθύτερο  σημείο που έσκαψαν οι άνθρωποι

Θα χρειαστούν άλλα 60.000 πόδια για να φτάσουμε στο τέλος του φλοιού και άλλα 21 εκατομμύρια πόδια στο κέντρο της Γης.  Υπάρχει ακόμη πολύ σκάψιμο!

Keywords
Τυχαία Θέματα