Πονοκέφαλος για την Ευρωπαϊκή Ένωση τα προβληματικά προϊόντα

Είδη ένδυσης, παιχνίδια και κοσμήματα. Αυτές είναι οι κατηγορίες προϊόντων που βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου ανακλήσεων στην Κύπρο, λόγω επικινδυνότητας.

Οι κυπριακές αρχές, μετά από ελέγχους, εντόπισαν συνολικά 137 επικίνδυνα προϊόντα.

Οι συνηθέστεροι κίνδυνοι που κοινοποιήθηκαν στην Κύπρο, ήταν ο χημικός, κατά 31%, ο κίνδυνος τραυματισμού κατά 29% και ο κίνδυνος πνιγμού κατά 17%. Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα συνολικά

2.201 προειδοποιήσεις που στάλθηκαν μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, οδήγησαν σε περίπου 4 000 επακόλουθες ενέργειες σε ολόκληρη την ΕΕ, όπως η απόσυρση προϊόντων από την αγορά.

Όπως δήλωσε ο Μπάμπης Μεταξάς εκ μέρους του γραφείου της Κομισιόν στην Κύπρο «συνολικά στην ΕΕ, το 2017 τα παιχνίδια ήταν η κατηγορία προϊόντων με τις περισσότερες κοινοποιήσεις (29 %), ακολούθησαν τα μηχανοκίνητα οχήματα (20 %), τα είδη ένδυσης, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα είδη μόδας (12 %)»

Τα περισσότερα επικίνδυνα προϊόντα προέρχονται από την Κίνα.

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο από δημοσιογράφους χώρο στα εργαστήρια όπου γίνονται οι έλεγχοι προϊόντων, η αρμόδια Επίτροπος Βέρα Γιούροβα έκανε λόγο για μια «νέα συμφωνία για τους καταναλωτές», εκφράζοντας παράλληλα προβληματισμό ως προς την ασφάλεια των προιόντων που πωλούνται στο διαδικτυακά. Όπως η ίδια ανέφερε, η ΕΕ είναι σε συνεχή επικοινωνία με διαδικτυακές πλατφόρμες- κολοσσούς, ενώ ανοιχτός είναι ο δίαυλος επικοινωνίας και με τις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια καλύτερης συνεργασίας για την ασφάλεια του ευρωπαίου πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα