Πολυεκατομμυριούχος «βαφτίστηκε» Κύπριος- Επενδύσεις 2 εκ.

Ένας πολυεκατομμυριούχος ο οποίος βρισκόταν στη λίστα Forbes ως ένας από τους 50 πιο πλούσιους Γιαπωνέζους, πήρε «κρυφά» κυπριακή υπηκοότητα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα asiasentinel, πρόκειται για τον Nobuyoshi Fujisawa, πρόεδρο της εταιρείας J Trust Ltd financial group.

Η κίνηση πάντως να πάρει κυπριακό διαβατήριο χαρακτηρίζεται ως ριψοκίνδυνη, καθώς οι Ιάπωνες υπήκοοι αναγκάζονται να παραιτηθούν από την ιθαγένειά τους εάν αποκτήσουν ξένα διαβατήρια.

Το

δημοσίευμα χαρακτηρίζει την Κύπρο ως «καταφύγιο» για πολύ πλούσιους, οι οποίοι ψάχνουν «ένα μέρος για να κρυφτούν και να κρύψουν τα χρήματά τους», ανάμεσα στους οποίους Ρώσοι ολιγάρχες και άλλοι που κατηγορούνται για διαφθορά. Μάλιστα γίνεται λόγος στο δημοσίευμα για την πρακτική της Κύπρου με τα διαβατήρια, η οποία θορύβησε τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Όμως, όπως αναφέρεται, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Fujisawa μετανάστευσε γιατί είχε κάνει οικονομικά παραπτώματα.

Ωστόσο, η εταιρεία J Trust Asia, με έδρα τη Σιγκαπούρη, μια θυγατρική της J Trust Japan και η άμεσα σχετιζόμενη εταιρεία Group Lease Thailand, εμπλέκονται σε ένα μεγάλο σκάνδαλο 180 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 48χρονος, εκτός από την αλλαγή στη χώρα, προχωρά σε αλλαγές και στην προσωπική ζωή, αφού πήρε διαζύγιο από την 35χρονη σύζυγό του τον Δεκέμβριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Fujisawa, πιθανόν να έχει κάνει επενδύσεις στο νησί μας πέραν των 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ήδη έχει ανοίξει λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου από τις αρχές του περασμένου έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα