Πολλά είναι τα παράπονα για επίδομα και άδεια πατρότητας

Πολλά είναι τα παράπονα των πολιτών όσον αφορά το επίδομα και την άδεια πατρότητας, κάτι που καταδεικνύει ότι το μέτρο δεν εφαρμόζεται σωστά.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του ΣΙΓΜΑ, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκος Φακοντής ανέφερε ότι το βασικό πρόβλημα φαίνεται να είναι πως η σχετική νομοθεσία δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια «πρωτοποριακή νομοθεσία».

«Δυστυχώς, με βάση τη νομοθεσία δεν καλύπτονται τα ζευγάρια που τεκνοποιούν χωρίς να έχουν συνάψει γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης», είπε προσθέτοντας ότι πλέον συζητείται πρόταση νόμου η οποία επεκτείνεται και σε άλλες περιπτώσεις για να καλυφθεί το κενό του νόμου.

Όπως είπε, σε άλλους νόμους τέτοια ρύθμιση υπάρχει, τόσο για το επίδομα τέκνου, το επίδομα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά και την προίκα του μωρού.

«Για να απαντήσουμε σε όλες τις ανησυχίες του Υπουργείου σχετικά με το πώς θα γίνεται ο έλεγχος, θα εισάγουμε δυο ασφαλιστικές δικλείδες: μια βεβαίωση από την μητέρα η μια από τον κοινοτάρχη ότι ο πατέρας του παιδιού συζεί μαζί της», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι και οι τρεις σχετικοί επίτροποι και όλοι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει με την ρύθμιση όπως έχει κατατεθεί, παρά κάποιες επιφυλάξεις που έχουν εκφραστεί για τις ασφαλιστικές δικλείδες.

Ο κ. Φακοντής εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου, το οποίο προς το παρόν διαφωνεί, με το επιχείρημα του κόστους αλλά και το θέμα του ελέγχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα