«Πόλεμος» Κυβέρνησης-ΔΗΚΟ για Κυπριακό και διαφθορά

Θλιβόμαστε για τη μηδενιστική και χάρη προεκλογικών σκοπιμοτήτων σημερινή δήλωση του ΔΗΚΟ, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι καθ΄ύλην αρμόδιοι Υπουργοί θα απαντήσουν στα όσα με λαϊκισμό και χάρη της προεκλογικής περιόδου κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΔΗΚΟ
Εξάλλου, το έργο της Κυβέρνησης και τα πεπραγμένα της τα γνωρίζει πολύ καλά ο κυπριακός

λαός, ο οποίος βιώνει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Αυτό, όμως, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να επισημάνει είναι πως ελάχιστες ώρες μετά την πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ για την άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο και την προσπάθεια που θέλει να καταβάλει για επανεκκίνηση του διαλόγου προς επίλυση του Κυπριακού, είναι πασιφανές από τη δήλωση του ΔΗΚΟ ότι το ΔΗΚΟ διαφωνεί κάθετα με την αποδοχή της πρόσκλησης του ΓΓ, δημιουργώντας την εντύπωση στον κυπριακό λαό ότι στη Διάσκεψη πρόκειται να υλοποιηθούν οι διαχρονικοί στόχοι της Τουρκίας.

Επίσης, το ΔΗΚΟ άδικα επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για τις τουρκικές επιδιώξεις τα τελευταία τρία χρόνια και προσπαθεί να δημιουργήσει φοβίες στον κυπριακό λαό ότι τάχα στην άτυπη Διάσκεψη θα γίνουν αποδεκτές οι τουρκικές αξιώσεις.

Τα ερωτήματα που τίθενται και καλείται το ΔΗΚΟ να απαντήσει με σαφήνεια και χωρίς περιστροφές είναι:

1. Ποιες θα είναι οι συνέπειες στην ελληνοκυπριακή πλευρά αν απορρίψει την πρόσκληση του ΓΓ των ΗΕ;

2. Πιστεύει το ΔΗΚΟ ότι η συμμετοχή μας στη Διάσκεψη αποτελεί είτε αποδοχή συμφωνημένης διχοτόμησης είτε ενός τουρκικών προδιαγραφών κλείσιμο του Κυπριακού;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να διαβεβαιώσει τον κυπριακό λαό ότι είναι αποφασισμένος, με πλήρη πολιτική βούληση, και για αυτό τον λόγο εργάζεται νυχθημερόν, να συμμετάσχει στην οποιαδήποτε Διάσκεψη θα έχει ως στόχο την εξεύρεση μιας λύσης που θα τερματίζει την κατοχή και τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων, αλλά και θα διασφαλίζει μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, βασισμένη στις Συμφωνίες Κορυφής, στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, στις αρχές και αξίες της ΕΕ και η οποία θα οδηγήσει σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, εντός των παραμέτρων που επαναβεβαιώθηκαν στην κοινή συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου 2019, στο Βερολίνο, και αποτυπώθηκαν στη δήλωση του ΓΓ των ΗΕ που ακολούθησε.
ΔΗΚΟ
Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε πως: Τρία χρόνια μετά την επανεκλογή της, ο απολογισμός της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ είναι εντυπωσιακά αρνητικός. 

Η τριετία 2018 – 2020, θα είναι για πάντα ταυτισμένη με,

• τα λάθη στο Κυπριακό,

• την κατάρρευση του Συνεργατισμού,

• την κατάρρευση της μεσαίας τάξης και των ΜΜΕ,

• την απώλεια εισοδημάτων και την αύξηση της φτώχειας,

• τη διαπλοκή, τη διαφθορά
και
• τα πολλά, μεγάλα και διαδοχικά σκάνδαλα που εξέθεσαν την πατρίδα μας διεθνώς. 

Στο κυπριακό, λίγες εβδομάδες πριν την Πενταμερή, που εκ της σύνθεσής της εξυπηρετεί τους τουρκικούς στόχους, η Τουρκία προωθεί αλλαγή της βάσης της λύσης.

Έτσι, βρισκόμαστε μπροστά στον εκβιασμό, είτε για αποδοχή μιας συμφωνημένης διχοτόμησης είτε για ένα τουρκικών προδιαγραφών κλείσιμο του Κυπριακού.

Με απλά λόγια, η Κυπριακή Δημοκρατία απειλείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. 

Παράλληλα, νοικοκυριά και επιχειρήσεις βιώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα, με την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να μην διαθέτει οποιοδήποτε σχέδιο για την οικονομία και τα μέτρα στήριξης να αποδεικνύονται διαρκώς ανεπαρκή.

Η αποκατάσταση της μεσαίας τάξης δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση ΔΗΣΥ, 
σοβαρά είναι τα προβλήματα στο κοινωνικό κράτος και απουσιάζει οποιοσδήποτε μακροπρόθεσμος σχεδιασμός που να δίνει ελπίδα και προοπτική.
    
Και όλα αυτά, εξελίσσονται στο σκιά της πιο διαπλεκόμενης και διεφθαρμένης διακυβέρνησης και των αποκαλύψεων για σκάνδαλα, που  πληγώνουν την αξιοπρέπεια του λαού μας και διασύρουν διεθνώς τη χώρα μας.

Και το χειρότερο είναι ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του,  όχι μόνο δεν απολογούνται για αυτή την κατάσταση, για την οποία φέρουν ακέραια την ευθύνη, αλλά,

• εμποδίζουν τον έλεγχο,

• αρνούνται τη διαφάνεια,

• τρέμουν την κάθαρση.  

Το Δημοκρατικό Κόμμα, παράλληλα με την προβολή των προτάσεων που καταθέτουμε  για την οικονομία, για την πάταξη της διαφθοράς και για τη στήριξη της κοινωνίας,  θεωρεί επιβεβλημένο να θυμίσει κάποια από τα πιο σοβαρά λάθη και σκάνδαλα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.

Ξεκινάμε σήμερα αφενός με την ραδιοφωνική προβολή των προτάσεων μας για την οικονομία και αφετέρου με την παρουσίαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της καμπάνιας, «3 χρόνια λάθη και σκάνδαλα».

Το μήνυμα μας είναι σαφές:
Δεν μας αξίζει αυτή η διακυβέρνηση. Η Κύπρος, χρειάζεται αλλαγή. Την καθαρή αλλαγή που προωθεί το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και που μόνο το Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να πετύχει.

• Για να απεμπλακούμε από απαράδεκτες παραχωρήσεις.

• Να  προκαλέσουμε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό κόστος στην Τουρκία

• Να διεκδικήσουμε  σωστή λύση.

• Για να υλοποιήσουμε τις προτάσεις μας για την οικονομία, την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.   

• Για να καταπολεμήσουμε τη  διαπλοκή και τη διαφθορά και να πετύχουμε τον έλεγχο, τη διαφάνεια και την κάθαρση που ζητά η κοινωνία.

Μετά από 3 χρόνια λάθη και σκάνδαλα της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, είναι σαφές πως μόνο ένα ισχυρό ΔΗΚΟ θα φέρει  την καθαρή  αλλαγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα