Ποδοσφαιρικές υποτροφίες στις ΗΠΑ μέσω της GPS

Το μεγάλο δίκτυο της Global Premier Soccer (GPS) στον ακαδημαϊκό και επαγγελματικό χώρο του ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν πλέον την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στην Κύπρο, μέσω του προγράμματος «Soccer Chance USA», νεαροί ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρονται για σπουδές στις ΗΠΑ και θέλουν να τις συνδυάσουν με την ποδοσφαιρική τους

ανέλιξη.

Η Global Premier Soccer δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 2017 μέσω της ποδοσφαιρικής ακαδημίας GPS SEE / Valencia CF Cyprus, που λειτουργεί στο αθλητικό κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας» στον Στρόβολο.

Η GPS ιδρύθηκε το 2001 στη Μ. Βρετανία και πέραν από τη διασύνδεσή της στην Ευρώπη με τη Valencia CF, δραστηριοποιείται εδώ και μία δεκαετία περίπου και στη Βόρεια Αμερική. Μεταξύ άλλων, είναι αντιπρόσωπος της Μπάγερν Μονάχου στην περιοχή, με ακαδημίες σε είκοσι δύο πολιτείες, ενώ ομάδα της GPS με την ονομασία Portland Phoenix συμμετέχει στην επαγγελματική λίγκα PDL.

Το πρόγραμμα «Soccer Chance USA» δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε αθλητές να λάβουν ποδοσφαιρικές υποτροφίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φοιτητές να προπονούνται σε συνθήκες παρόμοιες με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να λάβουν παράλληλα κορυφαία εκπαίδευση. Οι υποτροφίες μπορούν να είναι από πλήρεις (100%) μέχρι και 5%, προσφέρονται και για τις 50 πολιτείες, ενώ οι φοιτητές -ανάλογα με το πανεπιστήμιό τους- θα αγωνίζονται στο NCAA ή στο NAIA.

Η GPS SEE / Valencia CF Cyprus ενεργεί ως ο συνδετικός κρίκος του προγράμματος Soccer Chance USA στη χώρα μας. Ο διευθυντής της κυπριακής ακαδημίας κ. Χαράλαμπος Σπύρου, τονίζει: «Ένα πολύ μικρό ποσοστό των νεαρών που παίζουν ποδόσφαιρο θα καταφέρουν εν τέλει να γίνουν επαγγελματίες, έτσι είναι σημαντικό, μέσα από την ενασχόλησή τους με το άθλημα, να ανοίξουν άλλες πόρτες, όπως με την εξασφάλιση υποτροφιών. Μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών της, η GPS εδώ και χρόνια δίνει την ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό νεαρών να φοιτήσουν σε καλά πανεπιστήμια στην Αμερική και να συνεχίσουν παράλληλα το ποδόσφαιρο, ενώ πολλοί απόφοιτοι παίζουν στο MLS ή βρίσκουν συμβόλαια στην Ευρώπη. Να τονίσουμε ότι για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Soccer Chance USA δεν είναι απαραίτητο να αποτελείς μέλος της GPS SEE / Valencia CF Cyprus, αλλά σκοπός μας είναι όπως πρόσβαση στο πρόγραμμα έχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται».

Συγκεκριμένα, ήδη ξεκίνησε η προετοιμασία για τη διοργάνωση τριήμερου καμπ τον Ιούνιο, με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων των νεαρών ποδοσφαιριστών, όπου θα παρευρεθούν προπονητές από GPS και Valencia CF, για να δουν από κοντά τους νεαρούς. Το καμπ θα υποδεχτεί ποδοσφαιριστές γεννημένους μεταξύ 2002 και 2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα