«Πνιγμένη» στη σκόνη σήμερα η Κύπρος – Πότε υποχωρεί

Σκόνη αιωρείται σήμερα στην ατμόσφαιρα οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Σταδιακή υποχώρηση της αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής.

Η θερμοκρασία το βράδυ θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες. Σταδιακή υποχώρηση της

αναμένεται από το βράδυ της Κυριακής.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν κατά τόπους μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά μέχρι νοτιοδυτικοί, για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ αργά το απόγευμα, στα δυτικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, με πιθανότητα μεμονωμένων ελαφρών βροχών, για να καταστεί αργότερα κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα στα δυτικά και τα νότια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, ενώ δεν αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, στα ορεινά και το ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά, κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ αργότερα στα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια, και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά από το μεσημέρι και μετά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Τετάρτη θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.
Η θερμοκρασία τη Δευτέρα αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ μέχρι την Τετάρτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα