Σκόπια: Ο Ζάεφ βρήκε τους «80- Εν αναμονή της ψηφοφορίας

Σε έκτακτη ενημέρωση τα σκοπιανά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν το ένα μετά το άλλο ότι ο Ζόραν Ζάεφ βρήκε τον «μαγικό» αριθμό των 80 βουλευτών που απαιτούνται για τις συνταγματικές αλλαγές, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, και η έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης που θα καταλήξει στην ψηφοφορία είναι θέμα ωρών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ- ΜΠΕ, N. Φραγκόπουλου,

υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή των Σκοπίων ανέφερε πριν από λίγο, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε την πλειοψηφία των δύο τρίτων στη Βουλή, προκειμένου να εγκριθούν οι συνταγματικές τροπολογίες, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπέρ των συνταγματικών τροπολογιών θα ψηφίσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και οι δύο βουλευτές του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος «BESA». Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Βουλής των Σκοπίων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του αλβανόφωνου κόμματος BESA που αντιδρούσε σε συνταγματική τροπολογία για τις ομιλούμενες γλώσσες,ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής πως βρέθηκε λύση με την κυβέρνηση και τελικά οι βουλευτές θα υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές.

«Το BESA με τους τρεις βουλευτές τους παραμένει ισχυρά δεσμευμένο στην υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών, καθώς επίσης και στη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, καθώς έχουν πειστεί πως είναι προς το συμφέρον των Αλβανών στη Μακεδονία».

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο Ζόραν Ζάεφ, παρά το θρίλερ και τις έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις των τελευταίων ημερών, εξασφαλίζει τους 80 βουλευτές που απαιτούνται για να προχωρήσει η ψηφοφορία για τις τροπολογίες του Συντάγματος.

Πληροφορίες από τη γειτονική χώρα έκαναν λόγο νωρίτερα για εντατικές διαβουλεύσεις που συνεχίστηκαν και σήμερα με το μικρό αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα «BESA» (διαθέτει δύο βουλευτές) για την εξεύρεση μίας τεχνικής διατύπωσης σε ό,τι αφορά τo άρθρο του εφαρμοστικού Νόμου του Συντάγματος για την υπηκοότητα.

Πληροφορίες in.gr, ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα