Πλάνο για «αντικατάσταση» του τεστ με εμβολιασμό- Τι είπε ο Υπ. Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης (18/5) σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η διαδικασία του εμβολιασμού, τα τεστ θα αντικαθίσταται με τον εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «σαν αποτέλεσμα της ιδιαίτερα ενθαρρυντικής εικόνας, επιβεβαιώθηκε η επιλογή της στρατηγικής μας για στοχευμένη παρέμβαση στην κοινότητα μέσω της διενέργειας αυξημένων τεστ, στρατηγική που μας επέτρεψε τη συνεχή επιτήρηση της επιδημιολογικής

εικόνας, αλλά και τον έγκαιρο εντοπισμό των θετικών περιστατικών, τον περιορισμό τους και την άμεση ιχνηλάτηση των επαφών τους. Σπάζοντας την αλυσίδα μετάδοσης με την έγκαιρη διάγνωση, παρακολούθηση και αντιμετώπιση των θετικών στον ιό συνανθρώπων μας, περιορίσαμε σε μεγάλο βαθμό τις εισαγωγές στα νοσηλευτήρια. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να έχουμε πραγματική εικόνα της διασποράς στην κοινότητα και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα, ώστε να αποφύγουμε την απειλή κατάρρευσης του Συστήματος Υγείας, όπως συνέβη σε πολλές χώρες. Και θέλω να τονίσω πως εάν κάτι πρέπει να περηφανευόμαστε είναι ότι το Σύστημα Υγείας άντεξε στην πίεση, παρά το ότι το ΓεΣΥ μετρούσε μερικούς μόνο μήνες ζωής, και δεν έγιναν εκπτώσεις στην παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε κανένα συνάνθρωπο μας.

Όσο προχωρά η διαδικασία του εμβολιασμού, τα τεστ θα αντικαθίσταται με τον εμβολιασμό, αφού πλέον όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 3 εβδομάδες εμβολιασμού εξαιρούνται της υποχρέωσης διενέργειας διαγνωστικού τεστ στους χώρους εργασίας ή σε άλλες δραστηριότητες κλειστού χώρου όπου ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος. Αυτή τη στρατηγική προσπαθούν να ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε lockdown από τον περασμένο Νοέμβριο και επιχειρούν τώρα δειλά-δειλά να ανοίξουν».

Διαβάστε επίσης: Πώς θα ανοίγει για όλες τις ηλικίες η Πύλη Εμβολιασμού -Τι θα γίνει με τεστ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα