ΠΚ: Χαιρετίζει την απόφαση για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, με τον Πρύτανη του Κωνσταντίνο Χριστοφίδη να σημειώνει ότι «η Κύπρος μπορεί και πρέπει να καταστεί κέντρο διεθνούς εμβέλειας στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας στη θαλάσσια τεχνολογία και στις θαλάσσιες επιστήμες».

Σε ανακοίνωσή του, το Πανεπιστήμιο Κύπρου

«χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση ποσού ύψους €70.000 προς το Πανεπιστήμιο για σκοπούς δημιουργίας της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας στη Λάρνακα, ενώ ευχαριστεί τον Υπουργό Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων για τη στήριξή του προς το Ίδρυμα».

Σε δήλωσή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σημείωσε ότι «η Κύπρος μπορεί και πρέπει να καταστεί κέντρο διεθνούς εμβέλειας στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας στη θαλάσσια τεχνολογία και στις θαλάσσιες επιστήμες».

«Η πρόταση του Υπουργού και η έγκριση της χορηγίας από το Υπουργικό Συμβούλιο, αποτελεί θετική εξέλιξη και σημαντική πρόοδο για τη δημιουργία της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας στη Λάρνακα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Χριστοφίδη, «η εκπαίδευση και εξειδίκευση των νέων στις επιστήμες αυτές αναμένεται να τους δώσει σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες».

Πρόσθεσε ότι «περαιτέρω, θα εμπεδωθεί ο ρόλος που μπορεί να επιτελέσει η Κύπρος ως ναυτιλιακό κέντρο, ενώ θα αναπτυχθούν περαιτέρω η έρευνα και η καινοτομία στον τομέα αυτό».

Όραμα της Σχολής Επιστημών της Θάλασσας, ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, είναι «να καταστεί κέντρο αριστείας στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας στη θαλάσσια τεχνολογία και στις θαλάσσιες επιστήμες, καθώς και σημαντικός κόμβος παροχής υπηρεσιών στην ανατολική Μεσόγειο».

Ανακοίνωσε ότι η Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου, που θα βρίσκεται στη Λάρνακα, αναμένεται να προσφέρει τα πρώτα της προγράμματα το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και θα λειτουργήσει αρχικά με δύο τμήματα, το Τμήμα Θαλάσσιας Τεχνολογίας και το Τμήμα Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, σε χώρο που θα παραχωρηθεί από το κράτος.

Ήδη η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από ακαδημαϊκούς και τεχνοκράτες, από Κύπρο και εξωτερικό, κι εκπροσώπους του Δήμου Λάρνακας, ετοίμασε σχετική έκθεση και την υπόβαλε για έγκριση στα αρμόδια σώματα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο πλαίσιο της νέας σχολής, η Λάρνακα θα φιλοξενήσει, επίσης, το Κέντρο Ωκεανογραφίας και το Εργαστήριο Ενάλιας Αρχαιολογίας με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα