Πίστωση χρόνου δίνουν LGS Handling και Swissport

Πίστωση χρόνου για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα που προέκυψε με τους εργαζόμενους στις εταιρείες υπηρεσιών εξυπηρέτησης αεροσκαφών των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, δίνουν οι εταιρείες LGS Handling Ltd και Swissport Cyprus Ltd, ύστερα από συνάντησή τους την Τετάρτη με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

«Η εταιρεία LGS Handling

Ltd, επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά υπευθυνότητα και σεβόμενη το θεσμό της Υπουργού Εργασίας και τις αλλεπάλληλες προσπάθειες που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες για επίλυση της εργατικής διαφοράς στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών, ανταποκρίθηκε θετικά στη νέα έκκληση της κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου να μην προχωρήσει άμεσα στην πιστή εφαρμογή της υφιστάμενης συλλογικής σύμβασης, δίνοντας χρόνο για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της LGS Handling Ltd.

Προστίθεται ότι η νέα παρέμβαση της Υπουργού έγινε μετά τη χθεσινή απόρριψη από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων της μεσολαβητικής πρότασης που είχε υποβάλει η κ. Αιμιλιανίδου για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης. Σημειώνεται ότι η LGS Handling Ltd, όπως και η συνδικαλιστική πλευρά σε ανώτατο επίπεδο, είχαν αποδεχθεί την πρόταση και ενώπιον της Υπουργού υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία.

«Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα όχι μόνο στην παρούσα περίπτωση άλλα και σε όλο το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων», αναφέρει η εταιρεία.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Swissport Cyprus Ltd αναφέρει ότι επαναβεβαίωσε σήμερα ενώπιον της Υπουργού Εργασίας τη δέσμευσή της να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα του ενός μηνός που καθόρισε η Υπουργός για ολοκλήρωση των διαδικασιών ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων.

«Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της για πλήρη τήρηση των συμφωνηθέντων, η εταιρεία εξέφρασε παράλληλα τον έντονο προβληματισμό της για τη χθεσινή απόφαση των εργαζομένων της εταιρείας LGS Handling Ltd να απορρίψουν μεσολαβητική πρόταση που είχε υποβάλει η Υπουργός Εργασίας για ανανέωση των δικών τους συλλογικών συμβάσεων», αναφέρεται.

Η εταιρεία τονίζει ότι η εξεύρεση μιας κοινά αποδεχτής λύσης προϋποθέτει την επίδειξη καλής θέλησης, διαλλακτικότητας και διάθεσης για συμβιβασμό και από τις δύο πλευρές. Προϋποθέτει, επίσης, την ύπαρξη μηχανισμών και τη δέσμευση για τήρηση των συμφωνηθέντων.

Η Swissport Cyprus Ltd επαναλαμβάνει την ετοιμότητά της να προσέλθει σε εποικοδομητικό διάλογο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό και αναμένει ότι και η συνδικαλιστική πλευρά θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με την ίδια υπευθυνότητα και καλή θέληση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα