Πιστολίδι Λεμεσού: Εισήγηση για προαγωγή των δύο αστυνομικών

Την προαγωγή των δύο αστυνομικών, Γιώργο Γεωργίου και Χριστόφορο Νικολάου, που τραυματίστηκαν από πυρά στη Λεμεσό προτείνει με επιστολή του ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Νίκος Νίκου.

Στην επιστολή, που κατέχει το Sigmalive, με ημερομηνία 15 Μαΐου προς τον Αρχηγό του Σώματος με τίτλο «Σύσταση για επ’ ανδραγαθία προαγωγή» μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι από τις άμεσες ενέργειες των δύο μελών, οι οποίοι παρά τον τραυματισμό τους, αντέδρασαν, κατέστη εφικτό να

εντοπιστούν οι δράστες αλλά και να αποτραπεί εγκληματική ενέργεια.

Συγκεκριμένα αφού καταγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα της υπόθεσης, πώς δηλαδή έφτασε η πληροφορία στην Αστυνομία και με ποιο τρόπο ειδοποιήθηκαν οι δύο αστυνομικοί για να πάνε να ελέγξουν το ύποπτο όχημα, αναφέρει ότι: «Οι άμεσες ενέργειες των δύο μελών, που παρόλο που δέχτηκαν επίθεση με πυροβόλο όπλο και ιδιαίτερα του Ε/Αστ.(εννοεί Γιώργου Γεωργίου), ο οποίος είχε πληγεί από τα πυρά των δραστών, χωρίς να διστάσει, ανέσυρε το υπηρεσιακό του όπλο και καταφέρθηκε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να καταστήσει εφικτό τον εντοπισμό των δραστών. Οποιοδήποτε άλλο μέλος θα αιφνιδιαζόταν και δεν θα μπορούσε να αντιδράσει καθόλου, αφού δεν αναμενόταν αυτή η εξέλιξη. Είναι η πρώτη φορά, μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που γίνεται επίθεση εναντίον μελών της Αστυνομίας, εν ώρα καθήκοντος. Τα μέλη αντέδρασαν άμεσα και οι ενέργειες τους ήταν τέτοιες που απέτρεψαν τους δράστες από του να προκαλέσουν εγκληματική ενέργεια, λαμβάνοντας υπόψη ότι η παρουσία τους στο συγκεκριμένο σημείο, σκοπό είχε εγκληματική ενέργεια. Ταυτόχρονα, τα δύο μέλη εξέθεσαν την ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο, καθιστώντας τις ενέργειες τους πράξη ανδραγαθίας, σύμφωνα με τον Καν. 10(2) των περί Αστυνομίας (Προαγωγές) Κανονισμών (ΚΔΠ214/2004)».

Στη συνέχεια της επιστολής ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, προτείνει ο Αστυνομικός Χριστόφορος Νικολάου να προαχθεί στο βαθμό του Λοχία επ’ ανδραγαθία.

Από την άλλη, για τον Γιώργο Γεωργίου, αναφέρει: «Όσον αφορά τον Ειδικό Αστυφύλακα, Γιώργο Γεωργίου, ενόψει του γεγονότος ότι είναι Ειδικός Αστυφύλακας εισηγούμαι όπως κατατεθεί αμέσως τροποποιητικό νομοσχέδιο στη Βουλή, έτσι ώστε να δικαιούται να διοριστεί ως αστυνομικός και ακολούθως να προαχθεί επ' ανδραγαθία και αυτός στο βαθμό του Λοχία».

Να θυμίσουμε ότι σε ανάρτηση ο Αρχηγός της Αστυνομίας μετέφερε τα πρώτα λόγια του αστυνομικού Γιώργου Γεωργίου μόλις τον αντίκρυσε κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο στο Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα