Πιλάβιος: «Ρωτήστε την ΕΠΟ, όχι εμένα, για Σάντος»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, μίλησε για τη συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΕΠΟ προς τον Σάντος.

Η συνέντευξή του στο ΣΠΟΡ FM 94.6:

Για την επιλογή της ΕΠΟ όταν ήταν εκείνος πρόεδρος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ο Φερνάντο Σάντος: «Το είπα πρόσφατα σε μία τηλεοπτική εκπομπή, ο Σάντος

– σαφώς ήταν μία από τις σκέψεις μας – είχε βγει καλύτερος προπονητής της χρονιάς και ήξερε την ελληνική πραγματικότητα. Για εμένα όμως όταν του απονεμήθηκε το βραβείο, όπου έβγαλε έναν λόγο σε μία εκδήλωση και είπε ότι πρέπει όλος ο κόσμος να πάει στο ΟΑΚΑ που παίζαμε το Σάββατο που παίζαμε με την Ουκρανία για τα πλεί οφ του Μουντιάλ. Ο τρόπος που το είπε, ο τρόπος που εκδήλωσε την αγάπη του και για την Εθνική μας ομάδα, μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση»

Για το αν υπήρχε καλή άποψη στις τάξεις των διεθνών για τον Πορτογάλο πριν εκείνος καθίσει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: «Πάντα γίνεται μία έρευνα σε βάθος για τον προπονητή που πρέπει να πάρει μία Ομοσπονδία. Όλοι ήταν θετικοί με την επιλογή του. Ο κόουτς είναι διαφορετικός σε σχέση με την τηλεοπτική του εικόνα. Δεν τον βλέπετε κάποιες ελάχιστες φορές πιο χαλαρό;».

Για την ανακοίνωση της ΕΠΟ και την αγκαλιά του Γιώργου Γκιρτζίκη στον Φερνάντο Σάντος μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: «Δεν κάνω κανένα σχόλιο. Έχω φύγει από το 2012 από την Ομοσπονδία. Καλά έκαναν και έβγαλαν ανακοίνωση από την Ομοσπονδία, αφού ήταν πρώην προπονητής της Εθνικής και είχε σημαντική πορεία στην ομάδα μας. Μπορείτε να ρωτήσετε εκείνους. Εγώ υποστήριξα τον Φερνάντο Σάντος σε μία δικαστική διαμάχη που είχε με τη FIFA και η ποινή του έπεσε αρκετά. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω πολλά επί του θέματος. Τέσσερα χρόνια δεν έχω μιλήσει για αυτό, γιατί να το κάνω τώρα;».

Για τους Έλληνες φίλαθλους που εκφράζουν μέσω των social media την αγάπη τους στον Σάντος και την οργή στην ΕΠΟ για την αποχώρηση του Πορτογάλου: «Όλοι οι Έλληνες συνήθισαν και καλά έκαναν την Εθνική ομάδα να είναι ψηλά και σαφώς στεναχωριούνται ή και κάποιοι εξοργίζονται επειδή η Εθνική δεν είναι στη θέση που της αρμόζει. Αν ήταν πυροτέχνημα, δεν θα κάναμε κάτι από το 2004. Φτάσαμε να είμαστε ένα πέναλτι μακριά από τους “8” του Μουντιάλ. Οι Έλληνες φίλαθλοι χρειάζεται να έρχονται στο γήπεδο και να βλέπουν την Εθνική ομάδα, επειδή η Εθνική ομάδα είναι το καλύτερο προϊόν που υπάρχει στο ποδόσφαιρο της κάθε χώρας».

Για την αγάπη του Σάντος στους Έλληνες και την Ελλάδα: «Ήταν απίστευτο. Είδατε καθόλου όταν ανέβαινε στο βάθρο, με πρώτο τον Σάντος να πάρουν τα μετάλλια, που σταματούσε και σκουντουφλούσε ο ένας Πορτογάλος πάνω στον Σάντος. Εκεί που σταμάτησε, με είδε, σταμάτησε την απονομή και με αγκάλιασε για 10 με 15 δευτερόλεπτα. Ο Σάντος δεν είχε σκοπό να κοουτσάρει κάποια εθνική. Ήταν κόουτς συλλόγων. Είναι τρομερό πράγμα η Εθνική, αφού δεν υπάρχει κάτι το οπαδικό, δεν μιλάμε για Πόρτο, Σπόρτινγκ ή Μπενφίκα».

Για το αν επικοινώνησε με παράγοντες της ΕΠΟ την εποχή που οι σχέσεις της Ομοσπονδίας δεν ήταν καλές με τον Φερνάντο Σάντος: «Δεν έχω σηκώσει το τηλέφωνο ποτέ. Με έχουν πάρει τηλέφωνο διάφοροι, αλλά εγώ δεν έχω πάρει τηλέφωνο επειδή σέβομαι εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις».

Για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις ο Σάντος: «Ειλικρινά δεν το ξέρω, επειδή δεν ήμουν σε εκείνες τις δύσκολες καταστάσεις. Στη δική μου θητεία, πάντως, χειρίστηκε με Ολύμπια ψυχραιμία τις δύσκολες καταστάσεις. Και τις υποθέσεις του Γκέκα και του Κατσουράνη. Αυτά δεν τα ξέρει ο κόσμος, αλλά είναι κατά κύριο λόγο δουλειά του προπονητή και κατά συνέπεια της Ομοσπονδίας».

Για το προφίλ του Σάντος, σύμφωνα με όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιώργος Καραγκούνης: «Ο Γιώργος ξέρει πολύ καλά τον Σάντος, αρχηγός της Εθνικής ήταν άλλωστε».

Για το αν εκτιμά πως θα συνεχίσει στην εθνική Πορτογαλίας ο Σάντος: «Ειλικρινά δεν το ξέρω. Εγώ τώρα γνωρίζοντάς τον, δεν μπορώ να πιστέψω πως δε θα πάει στο Μουντιάλ με την Πορτογαλία. Αυτό πιστεύω. Από εκεί και πέρα, ο Σάντος δε θα κοουτσάρει για πάντα».

Για το αν ενδέχεται ο Πορτογάλος τεχνικός να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδας: «Δεν ξέρω, τι να σας πω…».

Keywords
Τυχαία Θέματα