Περί τα τέλη Νοεμβρίου υπολογίζεται πως θα ανοίξει το κολυμβητήριο Λευκωσίας

Περί τα τέλη Νοεμβρίου εκτιμάται να ανοίξει ξανά για τους αθλητές και το κοινό το κολυμβητήριο Λευκωσίας, μετά τη βλάβη που παρουσιάστηκε στις 30 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και η εταιρεία που ανέλαβε την επιδιόρθωση εκτιμά ότι, εκτός απροόπτου και νοουμένου ότι δεν προκύψουν νέες βλάβες είτε κατά τη διάρκεια της επιδιόρθωσης είτε με την ολοκλήρωση των εργασιών, το κολυμβητήριο θα δοθεί για χρήση

στο κοινό προς το τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Δήμος, οι εργασίες επιδιόρθωσης της βλάβης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της βδομάδας και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία πλήρωσης των κολυμβητικών δεξαμενών με νερό, καθαρισμού και απολύμανσης του νερού ώστε να επιτευχθούν τα επιτρεπτά χημικά και μικροβιολογικά επίπεδα και τέλος η διαδικασία ελέγχου των συστημάτων ανακυκλοφορίας και καθαρισμού του νερού. Ο χρόνος υλοποίησης των πιο πάνω εκτιμάται περίπου στη μια βδομάδα.

«Ο ΚΟΑ και ο Δήμος Λευκωσίας αναγνωρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες δεξαμενές είναι οι μόνες Ολυμπιακών διαστάσεων στη Λευκωσία που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό αθλητών Ναυτικών Ομίλων, προσπαθούν τα τελευταία χρόνια, παρά την πεπαλαιωμένη υποδομή, να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του», σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Δήμος καλείται να αντιμετωπίσει όλο και συχνότερα απρόοπτες και σοβαρές βλάβες, οι οποίες εκτός από το πολύ ψηλό κόστος επιδιόρθωσής τους, επηρεάζουν την ομαλή ροή του προγράμματος των Ναυτικών Ομίλων και των αθλητών τους.

Γι’ αυτό το λόγο, καταλήγει η ανακοίνωση, ο Δήμος Λευκωσίας χαιρετίζει με ικανοποίηση τις διαβεβαιώσεις του ΚΟΑ ότι θα φροντίσει να έχει στη διάθεσή του τις αναγκαίες πιστώσεις, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διεκπεραίωση της ριζικής και ολοκληρωμένης αναβάθμισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης για παροχή Υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για το έργο.

Keywords
Τυχαία Θέματα