Πέραν του 50% του ενήλικου πληθυσμού ΕΕ έλαβε τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

"Σήμερα στην Ευρώπη, περισσότερο από το 50% του ενήλικου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και, ακόμη καλύτερα, σήμερα 100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι", δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πριν από τη συμμετοχή της στη διάσκεψη των G7 στην Κορνουάλη.

Η Πρόεδρος τόνισε ότι αυτό "το επιτύχαμε χωρίς να σταματήσουμε ποτέ τις εξαγωγές". Όπως τόνισε, "από τις 700 εκατομμύρια δόσεις που έχουν παραχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον περασμένο Δεκέμβριο, περίπου

350 εκατομμύρια δόσεις έχουν εξαχθεί σε περισσότερες από 90 χώρες", καλώντας και όλες τις άλλες χώρες παραγωγής να πράξουν το ίδιο και χαιρετίζοντας τις προθέσεις των ΗΠΑ.

Η ίδια επανέλαβε την πρόταση της ΕΕ για ανάπτυξη παραγωγικής ικανότητας στην Αφρική, κάτι που θα ξεκινήσει με επιχορήγηση 1 δισεκατομμύριο ευρώ από την Ευρώπη. "Εδώ είναι σημαντικό όχι μόνο να φέρουμε την τεχνολογία mRNA για εμβόλια κατά του COVID-19 στην Αφρική, αλλά και να φέρουμε αυτήν την τεχνολογία στην Αφρική, επειδή είναι πολύ ελπιδοφόρο για άλλες μολυσματικές ασθένειες, για παράδειγμα τη φυματίωση ή την ελονοσία", επεσήμανε.

Διαβάστε επίσης 

ECDC: Η ανοσία του πληθυσμού απέχει πολύ από το να επιτευχθεί στην ΕΕ

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα