Πενσιλβάνια: Ακόμη 1.700 ψηφοδέλτια βρέθηκαν σε κέντρα διαλογής αλληλογραφίας

Τα Αμερικανικά Ταχυδρομεία (US Postal Service, USPS) ανακοίνωσαν πως βρέθηκαν σε κέντρα διαλογής στην Πενσιλβάνια 1.700 ψήφοι σε δύο ελέγχους που διενεργήθηκαν και παραδόθηκαν σε εκλογικούς αντιπροσώπους.

Σύμφωνα με δικόγραφό τους νωρίς σήμερα Παρασκευή, τα 1.076 ψηφοδέλτια βρέθηκαν σ κέντρο διαλογής και διανομής στη Φιλαδέλφεια, περίπου 300 στο Πίτσμπεργκ, 266 στην Κοιλάδα Λιχάι και κάποια ακόμη σε διάφορα κέντρα διαλογής στην

Πενσιλβάνια.

Στην πολιτεία αυτή τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να παραληφθούν ως σήμερα το απόγευμα ώστε να καταμετρηθούν. Η αναμέτρηση παραμένει εξαιρετικά αμφίρροπη σε αυτή.

Ακόμη 500 ψηφοδέλτια βρέθηκαν στη Βόρεια Καρολίνα, ανέφεραν τα USPS.

Ο δικαστής Έμετ Σάλιβαν παρήγγειλε χθες Πέμπτη να γίνονται δύο φορές ημερησίως έλεγχοι σε κέντρα διαλογής των USPS που εξυπηρετούν πολιτείες όπου συνεχίζεται η καταμέτρηση.

Ορισμένες πολιτείες, ανάμεσά τους η Νεβάδα και η Βόρεια Καρολίνα, θεωρούν έγκυρα ψηφοδέλτια που εστάλησαν ταχυδρομικά ακόμα κι αν παραληφθούν αρκετές ημέρες μετά τη διαδικασία, αν έχουν ταχυδρομική σφραγίδα με ημερομηνία ως και την Τρίτη.

Ο δικαστής Σάλιβαν ζήτησε από τα USPS «να συντονιστούν με όλες τις εκλογικές επιτροπές κομητειών της Βόρειας Καρολίνας και της Πενσιλβάνιας» ώστε όλα τα ψηφοδέλτια η επίδοση των οποίων εκκρεμεί να έχει ολοκληρωθεί εντός της προθεσμίας η οποία εκπνέει στις 17:00 σήμερα Παρασκευή (τοπική ώρα).

Με το 95% του εκτιμώμενου αριθμού ψήφων να έχει καταμετρηθεί στην Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προηγείται ακόμη, αλλά οριακά, με το 49,5% των ψήφων, ενώ ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν έχει πλέον φθάσει το 49,2%, σύμφωνα με δεδομένα της Edison Research.

Διαβάστε επίσης 

LIVE/Εκλογές ΗΠΑ: Συνεχίζεται το θρίλερ – Στη Νεβάδα «παίζεται» ο Πρόεδρος

Keywords
Τυχαία Θέματα