ΠΑΣΥΚΙ: Αποφασίζει αν θα προχωρήσει σε απεργία

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή μέρα (5/7) για τον τομέα της δημόσιας υγείας.

Η «ηρεμία» των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών αναμένεται να κριθεί κατά την πρωινή συνεδρία του Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ, όπου θα παρθεί η απόφαση εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί η εξαγγελθείσα -για τις 9 Ιουλίου- απεργία.

Το χάσμα μεταξύ ΟΚΥΠΥ και ΠΑΣΥΚΙ παραμένει αγεφύρωτο, αφού κατά την τελευταία συνάντηση τους οι κυβερνητικοί ιατροί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις εισηγήσεις που έλαβαν.

Ως

αχρείαστα χαρακτήρισε τα απεργιακά μέτρα ο Υπουργός Υγείας, εξηγώντας ότι η απεργία γίνεται από τους εργοδοτούμενους εάν η εργοδοτική πλευρά αρνείται να διαβουλευτεί και κωφεύει στις εκκλήσεις των εργαζομένων. Στην προκειμένη περίπτωση, είπε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, αυτό δεν συμβαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι ΠΑΣΥΚΙ ανακοίνωσε την απόφαση της να προβεί σε απεργιακά μέτρα και να κλείσει τις Πρώτες Βοήθειες των δημοσίων νοσηλευτηρίων, λόγω του ότι δεν έχουν στελεχωθεί ακόμη οι θέσεις των γιατρών που αποχώρησαν από τα ΤΑΕΠ.

Την ίδια ώρα ανοικτά παραμένουν και τα υπόλοιπα μέτωπα στον τομέα της υγείας, ένα μόλις μήνα μετά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Μετά τη χθεσινή απεργία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Καθαρισμού, οι κλητήρες χειρουργείου και οι εργάτες μαγειρείου αποφάσισαν να δώσουν προθεσμία δέκα ημερών στη διεύθυνση του νοσοκομείου για να υλοποιήσει την πρόταση της για έγκριση και πρόσληψη προσωπικού, ώστε να δοθούν άδειες ανάπαυσης.

 Κανονικά στην εργασία τους επέστρεψαν και οι βοηθοί θαλάμου αφού αποδέχθηκαν γραπτές εγγυήσεις ότι θα γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις και ενέργειες για πλήρωση των κενών θέσεων αλλά για να υπάρχουν σε όλες τις βάρδιες κλητήρες.

 Σε περίπτωση που τα εν λόγω μέτρα δεν εφαρμοστούν οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα