Παρασκήνιο και λεπτομέρειες ενός φονικού,ενώπιον Δικαστηρίου

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου άρχισε σήμερα η ακροαματική διαδικασία σε σχέση με το φόνο της Daniela Rosca 37 χρόνων από τη Μολδαβία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα, την 1η Νοεμβρίου 2015.

Κατηγορούμενος είναι ο Παναγιώτης Αλεξάνδρου 26 χρόνων από τα Λιβάδια. Είναι ύποπτος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, της κλοπής από κατοικία και της περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό

τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν την περίοδο μεταξύ 31ης Οκτωβρίου και 20ης Νοεμβρίου 2015 στη Λάρνακα.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον Παναγιώτη Αλεξάνδρου στις 21 Ιουλίου 2016 ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου. Ο 26χρονος δεν παραδέχθηκε ενοχή.

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ο αστυνομικός Νεόφυτος Θεοδοσίου, ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑΕ Λάρνακας και ανέγνωσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου την κατάθεση που έδωσε για την υπόθεση.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι την 1η Νοεμβρίου 2015 ενημερώθηκε για διάπραξη φόνου σε διαμέρισμα στην Οδό Τουζ Χανέ στη περιοχή Μακένζι και με την άφιξη του στη σκηνή ορίστηκε ως υπεύθυνος τεκμηρίων.

Αναφέρθηκε στην είσοδο του στο διαμέρισμα, στον εντοπισμό του θύματος που βρισκόταν με δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη και με εμφανή κτυπήματα στο κεφάλι, στην παραλαβή της σορού και στη μεταφορά της στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, στην παραλαβή διαφόρων τεκμηρίων από το διαμέρισμα, στην ανάκριση που έλαβε από τον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση Βούλγαρο Daniel Slavchev και στην μετάβασή του με άλλους συναδέλφους του σε σκηνές που υπέδειξε ο Βούλγαρος.

Οι λεπτομέρειες ενός ειδεχθούς εγκλήματος

Αναφέρθηκε ακόμα στη παραλαβή των αντικειμένων τα οποία οι Βούλγαροι Plamen Pelov και Daniel Slavchev πήραν από το διαμέρισμα της Ρόσκα και τα έκαψαν μαζί με κάποια δικά τους ρούχα.

Ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι όπως αποδείχθηκε το μαύρο κορδόνι με το οποίο οι Pelov και Slavchev έδεσαν πίσω από την πλάτη τα χέρια της Ρόσκα, ήταν από μαύρη τσάντα καταστήματος.

Σημείωσε επίσης ότι ο Daniel Slavchev υπέδειξε συνολικά 14 σημεία σκηνών που αφορούσαν την υπόθεση. Ανέφερε επίσης ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση φόνου της Ντανιέλα Ρόσκα Plamen Pelov, υπέδειξε στην Αστυνομία 13 σημεία σκηνών.

Ακολούθως ο μάρτυρας κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο περίπου 90 αντικείμενα ως τεκμήρια που αφορούν την υπόθεση. Μεταξύ άλλων κατατέθηκαν τρίχες από την αριστερή παλάμη της Ρόσκα, κομμάτι του μαύρου κορδονιού που λήφθηκε από τα δεμένα χέρια της κοπέλας, τα ρούχα και τα εσώρουχα που φορούσε η κοπέλα, παρειακά επιχρίσματα της Ρόσκα και του Παναγιώτη Αλεξάνδρου, η σπασμένη κλειδαριά που αφαιρέθηκε από το διαμέρισμα, τρίχες από το χαλί του διαμερίσματος, φαιά ουσία από τον καναπέ και το ξύλινο τραπεζάκι του σαλονιού, διάφορα USB, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και η θήκη του μαξιλαριού πάνω στο οποίο ήταν το κεφάλι της κοπέλας όταν εντοπίστηκε νεκρή στο διαμέρισμα της.

Κατατέθηκαν επίσης καμένα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στη δασική περιοχή Κόσιης που έθαψαν οι Pelov και Slavchev, μεταξύ των οποίων το I –Pad και τα δύο κινητά τηλέφωνα της Ρόσκα, κομμάτι άκαυστου και καμένου στερεού πετρελαίου και καμένοι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας και της Αρχής Ηλεκτρισμού.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν στο Δικαστήριο από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Θανάση Παπανικολάου, ως τεκμήρια έντυπα υπόδειξης σκηνών στα ελληνικά και τα βουλγάρικα που υπέδειξαν οι Pelov και Slavchev.

Τέλος κατατέθηκαν περίπου 300 φωτογραφίες που λήφθηκαν από αστυνομικούς της ΥΠΕΓΕ του Αρχηγείου Αστυνομίας και αφορούν την περιοχή και τη σκηνή του διαμερίσματος, τη νεκροτομή της Ρόσκα, από σκηνές που υπέδειξαν ο Pelov και Slavchev και από το πευκοδάσος της Κόσιης όπου εντοπίστηκαν τα καμένα αντικείμενα που πήραν οι δύο Βούλγαροι από το διαμέρισμα της κοπέλας.

Ορισμένα αντικείμενα όπως η συσκευή GPS που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο της Ρόσκα, το χαλί του σαλονιού πάνω στο οποίο υπήρχαν ίχνη αίματος της κοπέλας και το φτυάρι που οι Pelov και Slavchev χρησιμοποίησαν για να θάψουν τα καμένα αντικείμενα που πήραν από το διαμέρισμα της κοπέλας δεν παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο αφού βρίσκονται στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Ο Γιώργος Γεωργίου, συνήγορος υπεράσπισης του Αλεξάνδρου ζήτησε από τον κ. Παπανικολάου να του δοθούν τα αποτελέσματα διαφόρων τεκμηρίων όπως των USB που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της Ρόσκα και του GPS που παραλήφθηκε από το αυτοκίνητο της.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Στάλω Χατζηγιάννη όρισε ως επόμενη δικάσιμο την 19η Δεκεμβρίου 2016 και διέταξε όπως ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Αλεξάνδρου παραμείνει μέχρι τότε υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Νοεμβρίου 2016 το Κακουργιοδικείο επέβαλε πολυετείς ποινές φυλάκισης στους δυο Βούλγαρους Plamen Pelov και Daniel Slavchev οι οποίοι παραδέχθηκαν ενοχή στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, της κλοπής από κατοικία και της περιαγωγής σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Σημειώνεται ότι ο Pelov θα είναι ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη του Παναγιώτη Αλεξάνδρου ενώ και ο Slavchev έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Δικαστηρίου για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα