Παράπονο πολίτη στο ΡΙΚ για τον «Πιο Αδύναμο Κρίκο»

Θα ευχόμουν, πράγματι, να μην ήμουν υποχρεωμένος να δώσω συνέχεια στο θέμα που προέκυψε από τη Χριστουγεννιάτικη εμφάνιση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, «Ο πιο αδύναμος κρίκος» των δύο μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ειρήνης Χαραλαμπίδου και Αννίτας Δημητρίου, με την πρώτη να αλλάζει μόνη της τους όρους του παιγνιδιού, τη δεύτερη να συναινεί και τον παρουσιαστή Τάσο Τρύφωνος να τις επαινεί που τον καταργούσαν.

Η αντίδρασή τους, όμως, δεν μου αφήνει

άλλη επιλογή. Αντί επιχειρημάτων, και οι δύο απέδωσαν την επίκριση των ενεργειών τους σε προσωπική εμπάθεια, «αρρωστημένη λογική», «κακία» και «συκοφαντία», λες και οι πολίτες δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν από το να καραδοκούν πώς να στοχοποιήσουν και εκθέσουν πολιτικά πρόσωπα.

Με τις δηλώσεις τους, οι βουλευτίνες όχι μόνο δεν απαντούν στα ερωτήματα αλλά τα εμβαθύνουν. Αυτό συμβαίνει όταν προσπαθεί κανείς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εκ των υστέρων εμπλέκουν το ΡΙΚ στην αδιαφανή διαδικασία χρησιμοποίησης των χρημάτων του δημοσίου, δηλώνοντας και οι δύο ότι «επιλογή δεν έγινε από εμάς». Στο επίμαχο πρόγραμμα, όμως, η μεν Ειρήνη Χ. είχε πει «να μοιράσουμε τα χρήματα κι η καθεμιά να αποφασίσει πού να τα δώσει», η δε Αννίτα Δ. είχε κιόλας αποφασίσει να τα δώσει στην επαρχία της. Η κραυγαλέα αντίφαση οφείλεται προφανώς στο ότι αντιλαμβάνονται το ατόπημά τους και προσπαθούν - πολύ αργά - να το καμουφλάρουν για να μη φαίνεται.

Κανένας δεν αμφιβάλλει ότι τα χρήματα πήγαν σε κόσμο που τα είχε ανάγκη. Η διαφωνία είναι ότι αυτό δεν έγινε όπως έπρεπε με καθολικά και διαφανή κριτήρια, αλλά παρατύπως με ατομικά ή και κομματικά κριτήρια. Γιατί η κα Χαραλαμπίδου, η οποία είναι υποχρεωμένη να δίνει μέρος του μισθού της στο κόμμα της, (όπως όλοι του ΑΚΕΛ που πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό) δεν μπορεί να με πείσει ότι έπραξε διαφορετικά στην προκειμένη περίπτωση.

Η κα Δημητρίου με απογοήτευσε και με πίκρανε γιατί δέχτηκε τόσο βολικά να συμπράξει με την Ειρήνη Χ., η οποία συστήθηκε στην αρχή του παιγνιδιού ως έχουσα «ελευθέρα για ανατροπές και αναταράξεις».

Ε, λοιπόν, εγώ ως φορολογούμενος που συμβάλλω με τον οβολό μου στη συντήρηση του κρατικού καναλιού, δεν δέχομαι να συμπράξω σε ανατροπές και αναταράξεις αυτού του είδους από ένα μέλος της λαϊκής αντιπροσωπείας. Γι αυτό και διά του παρόντος υποβάλλω επισήμως παράπονο στη Διεύθυνση του ΡΙΚ για διερεύνηση των όσων έγιναν κατά και μετά το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Ο πιο αδύναμος κρίκος» της 26ης Δεκεμβρίου 2018.

Φίλιππος Στυλιανού

Δημοσιογράφος

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα