Παπαδόπουλος: Προβλήματα υποστελέχωσης στο ΓΝ Πάφου

Υπάρχουν τεράστια προβλήματα υποδομών, εξοπλισμού και υποστελέχωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η κατάσταση παραμένει ως έχει,παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και της διοίκησης του νοσοκομείου, τις οποίες, όπως ανέφερε, οφείλει να χαιρετίσει, διότι το προσωπικό διαδραματίζει ένα πάρα πολύ δύσκολο καθήκον, κάτω από πολύ αντίξοες

συνθήκες, είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος διατύπωσε τη θέση ότι το όλο σύστημα ταλαιπωρεί τους ασθενείς και τον κόσμο, σημειώνοντας πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι η αναβάθμιση και αναδιάρθρωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αλλά και η ευρύτερη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας.

Θέλουμε, είπε, “τα νοσοκομεία μας, να είναι νοσοκομεία τα οποία θα μας κάνουν περήφανους και θα παρέχουν υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες και όχι να μπαίνουμε μέσα και να ντρεπόμαστε και να σκύβουμε το κεφάλι".

Επεσήμανε, ακόμη, πως μια πολιτεία που θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκή, δεν μπορεί να επιτρέπει αντί ο κόσμος να βοηθείται και να νοσηλεύεται, να ταλαιπωρείται.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως διαπιστώνει ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο μία σημαντική φυγή γιατρών από το δημόσιο, καθώς οι συνθήκες εργασίας, οι όροι εργοδότησης και εργασίας, δεν επιτρέπουν το να προσελκύσουμε το προσωπικό που θέλουμε στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Το σύστημα, είπε, έχει καταρρεύσει, σημειώνοντας πως πρέπει να βρούμε τους τρόπους να το βελτιώσουμε, να το αναβαθμίσουμε, για να μπορέσουμε στο τέλος της ημέρας να εξυπηρετούμε τους Κύπριους ασθενείς, τους Κύπριους πολίτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα