Παπαδόπουλος: Να μην πετύχει η Τουρκία αυτό που επιδιώκει

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να ανασχεθούν οι τουρκικές επιδιώξεις είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε δήλωση μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου είπε πως στην κρίσιμη καμπή του Κυπριακού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να ανασχεθούν οι επιδιώξεις της Τουρκίας.

Η σημερινή ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφορούσε στις επαφές που γίνονται, το παρασκήνιο που υπάρχει και την προεργασία που πρέπει

να προηγηθεί, έτσι ώστε να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Διευκρινίζοντας ότι δεν θα εισέλθει στην ουσία αυτών που λέχθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της συζήτησης που διεξήχθη στο Εθνικό Συμβούλιο, διατύπωσε την άποψη ότι «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε σε αυτή την κρίσιμη καμπή για το Κυπριακό η Τουρκία να μην πετύχει αυτό που επιδιώκει».

«Είτε να κερδίσει ανταλλάγματα από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, είτε να διασυνδεθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την παραμονή ή και την αλλαγή των όρων εντολής της ΟΥΝΦΥΚΥΠ, είτε με τις έρευνες για το φυσικό αέριο», είπε.

Περαιτέρω ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να ενταθεί το κλίμα και να δοθεί η ευκαιρία στην τουρκική πλευρά να διασυνδέσει ζητήματα που δεν πρέπει να είναι συνδεδεμένα.

Πρόσθεσε ότι «θέλουμε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και ό,τι αφορά τη δική μας πλευρά, στη βάση των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου και σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε, εάν αποκλίνουμε από αυτό το βασικό πλαίσιο των επιδιώξεων της ε/κ πλευράς».

Ερωτηθείς πόσο κοντά στα σημεία αναφοράς βρισκόμαστε, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε πως αυτό θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενων των όρων αναφοράς, προσθέτοντάς πως όσα περισσότερα ζητήματα θα περιλαμβάνουν οι όροι, αυτά θα δημιουργούν αυτόματα επιπλοκές στην επανέναρξη της διαδικασίας.

Συνεχίζοντας είπε ακόμα πως η διαδικασία εξαρτάται απόλυτα από την καλή διάθεση και θέληση που ενδεχομένως θα δείξει η τουρκική πλευρά, η οποία μέχρι στιγμής δείχνει το αντίθετο ακριβώς.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα