Πανάξια πρόκριση στην elite round για την Ελλάδα

Η Εθνική ομάδα Νέων της Ελλάδας έκανε το καθήκον της, νίκησε το αντίστοιχο συγκρότημα της Ρωσίας με 2-1 στο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου και προκρίθηκε στην επόμενη φάση (elite round) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018 ως δεύτερη από το 10ο όμιλο, που διοργάνωσε η ΕΠΟ. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ρουμανία, που συνέτριψε το Γιβραλτάρ με 8-0 και συμπλήρωσε τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Οι Ρώσοι προηγήθηκαν στο 21ο λεπτό με το τέρμα του Τικνιζιάν, αλλά

οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα βρήκαν το σθένος να αντιδράσουν, να ισοφαρίσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Σιαμπάνη και να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση με γκολ του Εμμανουηλίδη στο 77΄. Ο Πολωνός διαιτητής Μπάρτοζ Φρανκόφσκι απέβαλε τους Τικνιζιάν στο 90΄ και Μπορόντιν στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Δημητρίου, Καμπέτση, Μελιόπουλο, Ντιβέεφ, Κακόεφ, Εβγκένιεφ και Σουλεϊμάνοφ.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Γιάννης Γκούμας): Σιαμπάνης, Παπάζογλου, Δημητρίου, Χατζηδίμπας, Καμπέτσης, Ξενιτίδης (75΄ Γιούσης), Κωστανάσιος, Μελιόπουλος, Δημήτρουλας (57΄ Εμμανουηλίδης), Δουβίκας (80΄ Νταλακούρας), Τάμπας.

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Γκρίσιν): Λομάεφ, Γκολούμπεφ (46΄ Μουσάεφ), Μπορόντιν, Γκόρσκοφ, Ούκτιν, Ντιβέεφ, Κακόεφ, Εβγκένιεφ, Τσιπσένκο (64΄ Ρουντένκο), Τινκιζιάν, Κισέλεφ (38΄ Σουλεϊμάνοφ).

Keywords
Τυχαία Θέματα