Πακέτα για διαμονή&συναυλία στην Κερύνεια μέσω αερ. Λάρνακας

Επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, απέστειλε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, με φόντο τις παράνομες ενέργειες που προγραμματίζονται στα κατεχόμενα, σε σχέση με συναυλία που προτίθεται να παραθέσει ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Eyal Golan.


Στην επιστολή του Ευρωβουλευτή, που εξασφάλισε και παρουσιάζει πιο κάτω το Sigmalive, αναφέρεται ότι για τη σχετική συναυλία έχουν ήδη πωληθεί πακέτα σε Ισραηλινούς, «τα οποία περιλαμβάνουν δύο νύχτες διαμονή στο Ξενοδοχείο Elexus στην Κερύνεια,

με είσοδο στη συναυλία, προς 750 ευρώ το άτομο».

Το εν λόγω ξενοδοχείο, «ανεγέρθηκε εντελώς παράνομα σε μεγάλη ελληνοκυπριακή γη κοντά στο χωριό Άγιο Επίκτητος προς τη θάλασσα. Η γη ανήκει στην Εκκλησία της Κύπρου σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εξωτερικών. Φυσικά, το εν λόγω παράνομο ανεγερθέν ξενοδοχείο, δεν διαθέτει καμιά από τις προβλεπόμενες άδειες λειτουργίας».

«Με δεδομένο ότι η εν λόγω ομάδα των Ισραηλινών επισκεπτών θα φτάσει στην Κύπρο μέσω νόμιμου αεροδρομίου της Κύπρου στις ελεύθερες περιοχές και επιπλέον σχεδιάζεται η διέλευσή τους δια των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ελέγχονται πλήρως από το Κυπριακό Κράτος, αναμένω τις δικές σας ενέργειες με βάση τις εξουσίες που σας παρέχει η νομοθεσία, για να αποτραπεί αυτή η ανακοινωθείσα και προγραμματιζόμενη έκδηλη παρανομία», υποδεικνύει ο κ. Μαυρίδης.

Nα σημειωθεί ότι ενημερώθηκαν σχετικά τα εμπλεκόμενα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών, για να προβούν στην εφαρμογή της νομοθεσίας. 'Όπως σημειώνεται στην επιστολή, εάν δεν υπάρξει αποτελεσματική παρέμβαση, θ ' ακολουθήσουν ενέργειες για παράλειψη προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, Ευρωπαίων πολιτών από το ίδιο το κυπριακό κράτος.

Ακολουθεί αυτούσια η σχετική επιστολή του Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη, προς τον Γενικό Εισαγγελέα.

«Αγαπητέ κύριε Κώστα Κληρίδη,

μετά και την τηλεφωνική μας συνδιάλεξη, σας ενημερώνω τα εξής για δικές σας ενέργειες:

Κατόπιν ενημέρωσης από αξιόπιστες πηγές, που περιλαμβάνουν και Ισραηλινούς τουριστικούς πράκτορες, σας διαβιβάζουμε ότι η Αεροπορική Εταιρεία Aegean πώλησε σημαντικό αριθμό αεροπορικών εισιτηρίων στην Εταιρεία Aviation Links, που πωλήθηκαν σε Ισραηλινούς, για το δρομολόγιο Τελ Αβίβ-Λάρνακα, για να παρευρεθούν σε συναυλία του διεθνούς φήμης τραγουδιστή, Eyal Golan, στα κατεχόμενα περί τις 17 Νοεμβρίου 2017.

Το πακέτο πώλησης αναφέρεται σε δύο νύχτες διαμονή με είσοδο στην συναυλία για 750 ευρώ το άτομο στο Ξενοδοχείο Elexus στην Κερύνεια, το οποίο ανεγέρθηκε εντελώς παράνομα σε μεγάλη Ελληνοκυπριακή γη κοντά στο χωριό Άγιο Επίκτητος προς την θάλασσα. Η γη ανήκει στην Εκκλησία της Κύπρου με βάση την βάση δεδομένων του Υπουργείου Εξωτερικών. Φυσικά, το εν λόγω παράνομο ανεγερθέν ξενοδοχείο, δεν διαθέτει καμιά από τις προβλεπόμενες άδειες λειτουργίας.

Με δεδομένο ότι η εν λόγω ομάδα των Ισραηλινών επισκεπτών θα φτάσει στην Κύπρο μέσω νόμιμου αεροδρομίου της Κύπρου στις ελεύθερες περιοχές και επιπλέον σχεδιάζεται η διέλευσή τους διά των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας που ελέγχονται πλήρως από το Κυπριακό Κράτος, αναμένω τις δικές σας ενέργειες με βάση τις εξουσίες που σας παρέχει η νομοθεσία, για να αποτραπεί αυτή η ανακοινωθείσα και προγραμματιζόμενη έκδηλη παρανομία.

Επειδή υπάρχει κάποιο περιθώριο αντίδρασης εκ των προτέρων, θεωρώ ότι επιβάλλεται οι όποιες παραστάσεις και ενέργειες να γίνουν άμεσα και όχι εκ των υστέρων, εναντίον των παραβατών και τυχόν συνεργών τους.

Παρόμοια ενημέρωση έχει ήδη γίνει προς το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και προς την Εκκλησία της Κύπρου για τις δικές τους από κοινού ή ξεχωριστές κατεπείγουσες ενέργειες, που μπορεί να περιλαμβάνουν παραστάσεις πέραν της διπλωματικής οδού.

Τέλος, ενημερώνω ότι θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα παρέμβασης προς όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποτελεσματική προστασία των θεμελιακών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών, που παραβιάζονται έκδηλα και κατ' εξακολούθηση, εφόσον κρίνω ότι το Κυπριακό Κράτος δεν ενεργεί αποτελεσματικά.

Παρακαλώ ενημερώστε με για τις ενέργειές σας.

Παραμένω στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,
Κώστας Μαυρίδης, Ευρωβουλευτής»


Keywords
Τυχαία Θέματα