Παγκόσμιες προκρίσεις για τα γαλαζοκίτρινα πεντάλ

Σπουδαίες εμφανίσεις και τρεις προκρίσεις για το τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Gran Fondo, που θα γίνει τον Αύγουστο στο Albi της Γαλλίας, επιφύλασσε ο αγώνας Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen, που διεξήχθη το τριήμερο 24-26 Μαρτίου, με επίκεντρο την πόλη και επαρχία της Πάφου. Ο αρχηγός της ομάδας Κωνσταντίνος Αντωνίου, μετέχοντας στην ηλικιακή κατηγορία 19-34, προκρίθηκε στην ατομική

χρονομέτρηση, ενώ οι άλλες δύο προκρίσεις ήρθαν από τους Πόλυ Γρηγοριάδη και Κώστα Ριαλά στον δρόμο αντοχής, στην ηλικιακή κατηγορία 50-54.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 342 ποδηλάτες από 24 χώρες και των πέντε ηπείρων. Ήταν ο πρώτος αγώνας Gran Fondo, αλλά και ο πιο σημαντικός αγώνα Road Cycling που φιλοξένησε ποτέ η Κύπρος, αλλά και ο ποδηλατικός αγώνας με τη μεγαλύτερη συμμετοχή που έγινε ποτέ στο νησί μας. Πέραν του 70% των διαγωνιζόμενων ήταν ξένοι. Ήταν ένας από τους 19 γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Gran Fondo της UCI και ο πρώτος ευρωπαϊκός για το 2017.

Ο ΑΠΟΕΛ έλαβε μέρος με επτά ποδηλάτες, έξι άντρες και μια κοπέλα. Μάλιστα στο Μικτό Ομαδικό κατετάγη τρίτος, πίσω από ομάδες από το Ντουμπάι και τη Μεγάλη Βρετανία.

Πρώτη θέση πέτυχε η Ελένη Ανδρέου την Παρασκευή (24/3) στην ατομική χρονομέτρηση, αλλά και την Κυριακή (26/3), στην κατηγορία Juniors. Το Σάββατο (25/3) ο Σάββας Ζένιου ήταν τρίτος στους Juniors (Κ19), μετά από καταπληκτική εμφάνιση σε μια πολύ δύσκολη διαδρομή 88.9χλμ, με εκκίνηση και τερματισμό χρονομετρημένου στα Κούκλια. Άτυχος αυτής της διαδρομής ο Ριαλάς, που είχε σύγκρουση και πτώση στην αρχή της διαδρομής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει. Παρά τον τραυματισμό, όχι μόνο αγωνίστηκε την Κυριακή, αλλά προκρίθηκε για το Albi.

Στη γενική κατάταξη, δεύτερη στην κατηγορία ήταν η Ελένη Ανδρέου και τρίτος στην κατηγορία 50-54 ο Πόλυς Γρηγοριάδης.

Τη συμμετοχή του τμήματος Ποδηλασίας του ΑΠΟΕΛ στον μεγάλο ποδηλατικό αγώνα Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen στήριξε η εταιρεία BDSwiss, ενώ το τμήμα χορηγούν επίσης οι ALCO Filters, Fondriest Bicylce, ACS Courier, Perskindol, Nurofen, Ranking και Bolle.

Το τμήμα Ποδηλασίας ευχαριστεί επίσης τη διοίκηση του Σωματείου για την έμπρακτη και διαχρονική υποστήριξή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα