Πάφος: Παραλίγο μπουρλότο σε εστιατόριο από το λάδι

Υπερθέρμανση μαγειρικού λαδιού είναι η αιτία της φωτιάς σε εστιατόριο χθες στην Κισσόνεργα. Εξάλλου, από υπερθέρμανση κουρτινών κοντά σε υπολογιστή προκλήθηκε φωτιά στη Λάρνακα.

Σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι στις 12.34 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε φριτέζα κουζίνας εστιατορίου στην Κισσόνεργα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Πέγειας με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από τον ιδιοκτήτη με τη χρήση πυροσβεστήρα πριν την άφιξη

της Πυροσβεστικής , η οποία προέβη σε τελικές κατασβέσεις και εξαερισμό.

Από την πυρκαγιά επηρεάστηκε εξοπλισμός της κουζίνας και μέρος της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Από τον καπνό και τη θερμότητα επηρεάστηκε η βαφή ολόκληρου του εστιατορίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε από υπερθέρμανση μαγειρικού λαδιού.

Εξάλλου στις 12.53 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στον 1ο όροφο διώροφης κατοικίας στα Λειβάδια Λάρνακας. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ορόκλινης με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.24. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ο εξοπλισμός δύο δωματίων και επηρεάστηκε ολόκληρος ο όροφος με το περιεχόμενο του. Δεν υπήρχε κανένας ένοικος την στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλιχτήρα, 5 αναπνευστικές συσκευές και συσκευή εξαερισμού θετικής πίεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω υπερθέρμανσης ηλεκτρονικών υπολογιστών που εφάπτονταν σε υφασμάτινη κουρτίνα.

Στις 19.17 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σωρό από σκύβαλα έξω από την πόρτα της καντίνας του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Ιωάννη Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.47. Από την πυρκαγιά έσπασε ο υαλοπίνακας της πόρτας και επηρεάστηκε η εξωτερική βαφή της καντίνας. Η πυρκαγιά οφείλεται σε κακόβουλη πράξη.

Σε άλλο περιστατικό στις 11.34 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αρθρωτό μηχανοκίνητο όχημα το οποίο βρισκόταν σε κίνηση σε δρόμο στα Πολεμίδια Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 12.06. Από την πυρκαγιά δύο τροχοί της καρότσας του αρθρωτού οχήματος που μετέφερε μπουκάλες εμφιαλωμένου νερού έπαθαν ζημιές. Ζημιές έπαθε και μέρος του μεταφερόμενου εμπορεύματος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω υπερθέρμανσης φρένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα