ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Απαγορεύεται το κυνήγι στη νεκρή ζώνη

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ με ανακοίνωση της υπενθυμίζει στους κυνηγούς ότι απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι στη νεκρή ζώνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η είσοδος στην περιοχή της νεκρής ζώνης για την άσκηση οποιασδήποτε κυνηγετικής δραστηριότητας είτε με τη χρήση όπλων ή σκύλων ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης πυροβολισμών από κάποια από τις αντιτιθέμενες δυνάμεις και επομένως είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη ενέργεια.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ τονίζει ότι οι κυνηγοί που φορούν στολή παραλλαγής και/ή μεταφέρουν όπλα εύκολα μπορεί να εκληφθούν για στρατιώτες. Οι πυροβολισμοί

στην περιοχή μεταξύ των γραμμών κατάπαυσης του πυρός, προσθέτει, προκαλούν εντάσεις επειδή οι επί καθήκοντι στρατιώτες δεν μπορούν να προσδιορίσουν αμέσως από πού προέρχονται οι πυροβολισμοί και μπορεί να αισθανθούν υποχρεωμένοι να αντιδράσουν.

Επιπλέον, κατά το παρελθόν, σημειώνει, κάποιοι κυνηγοί αποδείχθηκαν επικίνδυνοι προς άλλους κυνηγούς, προς κατοίκους των κοντινών χωριά και μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη νεκρή ζώνη.

Όσοι εντοπιστούν να θέτουν σε κίνδυνο ή/και να επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά εναντίον μελών της της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών και άλλων θα καταγγέλλονται αμέσως στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα