Οσάτσι για πενταμερή: Λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας

Την ελπίδα ότι η άτυπη πενταμερής συνάντηση στη Γενεύη θα δημιουργήσει τη δυναμική για επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασε σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, Στάνισλαβ Οσάτσι.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, σχετικά με την συνάντηση στη Γενεύη, ο Ρώσος Πρέσβης είπε ότι «επιβεβαιώνουμε την ισχυρή πεποίθησή μας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση

εκτός από διαπραγματεύσεις σε διαφορετικά επίπεδα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την εξεύρεση ενός αμοιβαία αποδεκτού αποτελέσματος».

Ελπίζουμε, είπε, ότι στη Γενεύη θα εξευρεθεί η βάση για την επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης, προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, σύμφωνα με το γενικώς «αναγνωρισμένο νομικό πλαίσιο, το οποίο προϋποθέτει τη δημιουργία μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία νομική προσωπικότητα, κυριαρχία και ιθαγένεια».

Σημείωσε ότι «τυχόν προσαρμογές στην τρέχουσα βάση για λύση υπόκεινται σε έγκριση από τον ΟΗΕ». Κατά την άποψή μας, πρόσθεσε, οι εισηγήσεις για συνέχιση της τρέχουσας κατάστασης δεν αντικατοπτρίζουν το συμφέρον των δύο πλευρών.

Ο Ρώσος Πρέσβης σημείωσε ότι «ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συνεχίζουμε να είμαστε κατά της επιβολής  στις δύο πλευρές διαφορετικών έτοιμων συνταγών "για σκέψη", που μπορεί μόνο να οδηγήσουν σε επιπλέον δυσκολίες».

«Ελπίζουμε ότι η επικείμενη συνάντηση θα δημιουργήσει μια δυναμική για επανέναρξη των συνομιλιών και θα επιτρέψει επιτέλους στις πλευρές να επιτύχουν έναν αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: Στη Γενεύη αρχηγοί ή εκπρόσωποι τουρκοκυπριακών κομμάτων
 

Keywords
Τυχαία Θέματα