Ορατό ειδικό καθεστώς στην Πόλη-Φήμες για διασπορά από κοινωνικές εκδηλώσεις

Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων εντοπίζεται τις τελευταίες ημέρες στην Πόλη Χρυσοχούς, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. 

Ιδιαίτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης, με τον Σύνδεσμο Γονέων να ζητεί το κλείσιμό τους από το Υπουργείο Παιδείας για διάστημα δύο εβδομάδων. 

Ενδεικτικά έχουν εντοπιστεί 10 περίπου κρούσματα και 250 άτομα είναι στενές επαφές. 

Δρ. Πανά: Ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τυχόν επιπρόσθετα

μέτρα

Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός και από τα δύο σχολεία έχουν παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι τους για περίοδο 14 ημερών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έξαρση των κρουσμάτων στην πόλη, ήρθε μετά από κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γάμους και πάρτι. 

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή, ανέφερε πως έχει μιλήσει με το Υπουργείο Υγείας και όπως του λέχθηκε η κατάσταση αξιολογείται και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις στο άμεσο μέλλον και για το ενδεχόμενο κλεισίματος των δύο σχολείων

Βλέπει την Επιδημιολογική ομάδα και ενημερώνει το Υπουργικό ο Υπ. Υγείας

Η κατάσταση, όπως είπε, είναι ανησυχητική ενώ αρκετοί γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο φοβούμενοι ότι θα επιμολυνθούν με τον ιό. 

Κληθείς να σχολιάσει εάν το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται σε τοπικό lockdown, ο Δήμαρχος ανέφερε πως θα αξιολογηθούν οι αριθμοί και οι αρμόδιοι θα λάβουν τις όποιες αποφάσεις. 

Όπως τόνισε, ως Δημαρχείο απέστειλαν μηνύματα στους δημότες για τήρηση των μέτρων ενώ έγιναν κάποιες επιπλέον απολυμάνσεις. 

Keywords
Τυχαία Θέματα