Ομόνοια: Κάτι παραπάνω από παιχνίδι τριών βαθμών

Άπαντες στο «Ηλίας Πούλλος» γνωρίζουν τη μεγάλη σημασία του σαββατιάτικου αιώνιου ντέρμπι.

Τη σημασία ενός αιώνιου ντέρμπι όλοι την γνωρίζουμε. Ακόμα και το βαθμολογικό κίνητρο πολλές φορές περνάει σε δεύτερη μοίρα. Κυρίως για τον κόσμο, αυτό το παιχνίδι είναι θέμα υπερηφάνειας και γοήτρου πρώτιστα. Οι παίκτες το έχουν αντιληφθεί, το ίδιο και ο Τζον Κάρβερ και θέλουν να δώσουν χαρά στους φιλάθλους, οι οποίοι από την αρχή της χρονιάς παραμένουν κοντά στην ομάδα. Υπάρχει φυσικά και το έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές, καθώς με νίκη σε βάρος του ΑΠΟΕΛ, εκτός από τη δυναμική που θα δώσει εν όψει της συνέχειας, θα κερδίσει και τουλάχιστον μια θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Ως εκ τούτου, οι «πράσινοι» καλούνται να δείξουν αντίδραση από την τελευταία ήττα που υπέστησαν από την ΑΕΛ. Άπαντες προσδοκούν σε μια μεστή εμφάνιση και με τη συμπαράσταση των χιλιάδων οπαδών που θα γεμίσουν το ΓΣΠ να αυξήσουν τις πιθανότητες για την επίτευξη του στόχου τους.

Το πλάνο και οι πιθανές αλλαγές

Ο Άγγλος τεχνικός προσανατολίζεται να προβεί σε διαφοροποιήσεις στις αρχικές του επιλογές συγκριτικά με το τελευταίο ντέρμπι. Αν και δεν φανερώθηκαν οι σκέψεις του μέσα από τις προπονήσεις, πιθανόν να προκύψουν μέχρι τρεις αλλαγές προσώπων, χωρίς να αποκλείεται να μετατραπεί το 4-4-2 σε 4-5-1.

Από πλευράς προσώπων, η πρώτη σίγουρη αλλαγή θα αφορά τον Κωνσταντίνο Παναγή. Ο νεαρός τερματοφύλακας εξέτισε την ποινή του και θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια μετά από δύο αγωνιστικές.

Στην άμυνα υπάρχει το ερωτηματικό του Βύντρα. Από αυτόν θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει διαφοροποίηση της αμυντικής τετράδας. Ο έμπειρος αμυντικός προέρχεται από τραυματισμό, αλλά καθημερινά ανεβάζει ρυθμούς. Αν ο Κάρβερ κρίνει ότι ο Ελλαδίτης είναι έτοιμος, θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα και θα πάρει τη θέση του Καρλίτος, ο οποίος στα δύο τελευταία παιχνίδια αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός και μάλιστα ανταποκρίθηκε. Σίγουροι θεωρούνται οι Όρσουλιτς, Κωνσταντινίδης και Σοϊλέδης.

Στη μεσαία γραμμή, όλα δείχνουν ότι θα πάρει φανέλα βασικού ο Φάνος Κατελάρης. Ο νεαρός είναι η αποκάλυψη της φετινής Ομόνοιας, ωστόσο η τεχνική ηγεσία αποφάσισε να τον διαχειριστεί ξεχωριστά, λόγω του ότι είναι νεαρός και άπειρος. Έμεινε εκτός ενδεκάδας την περασμένη εβδομάδα, πήρε τις ανάσες του και αναμένεται να επανέλθει. Ο προπονητής του πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του, βλέπει ότι διαθέτει τεράστιο πάθος που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια και προσανατολίζεται να τον τοποθετήσει στον άξονα ως ανασταλτικό μέσο. Αν ο Κάρβερ διατηρήσει το 4-4-2, θα παίξει στον άξονα μαζί με τον Κλέιτον και οι Μαργκάσα - Τουρέ θα κινούνται στα άκρα. Με βάση το πιο πάνω σενάριο, θα αγωνιστούν ως επιθετικό δίδυμο οι Ντάρμπισαϊαρ και Σέρινταν. Σε περίπτωση που προτιμηθεί σχήμα με έναν επιθετικό, θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο Σέρινταν και θα αγωνιστεί ο Χριστοφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα