Ολομέλεια: Οι προθέσεις των κομμάτων επί των εγγυήσεων και ΜΕΔ

Μετά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις στη Βουλή τα κόμματα καλούνται την ερχόμενη Παρασκευή (6/7) να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια επί του σχεδίου παραχώρησης κρατικών εγγυήσεων προς την Ελληνική Τράπεζα καθώς επίσης και στα νομοσχέδια που αφορούν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Ψάχνει άλλους δέκα ο Αβέρωφ

Τα κρίσιμα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση προφανώς και τυγχάνουν έγκρισης από τους 18 βουλευτές του ΔΗΣΥ. Σε δηλώσεις του

στη Βουλή την Τετάρτη (4/7) ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Το κυβερνών κόμμα, στο ενδεχόμενο που υπάρχει απαρτία στη Βουλή την ερχόμενη Παρασκευή, θα αναζητήσει άλλες 10 ψήφους για εξασφαλίσει την υπερψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων.

Συλλογικά το ΑΚΕΛ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ερωτηθείς από το SigmaLive για τις προθέσεις του κόμματος ενόψει της κρίσιμης ολομέλειας, μας παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει την Πέμπτη (5/7), στις 15:00 το απόγευμα. Όπως σημείωσε, η απόφαση θα είναι συλλογική και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ θα παρουσιαστεί συντεταγμένη την Παρασκευή επί όλων των νομοσχεδίων. Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμεία κριτική στη συμφωνία της Κυβέρνησης για το Συνεργατισμό. Παράλληλα, σε ότι αφορά τα νομοσχέδια για ΜΕΔ (τιτλοποιήσεις, πωλήσεις δανείων, αφερεγγυότητα και εκποιήσεις) το ΑΚΕΛ κατέθεσε τρεις προτάσεις.

Θέλει να πει «ναι» το ΔΗΚΟ

Την πλάστιγγα της υπερψήφισης των νομοσχεδίων για τις κρατικές εγγυήσεις αλλά και για τα ΜΕΔ γέρνει το ΔΗΚΟ. Η τελική απόφαση για το τι θα πράξει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, θα ληφθεί την Πέμπτη( 5/7) στις 17:00 το απόγευμα από το εκτελεστικό γραφείο. Όπως μας διαμήνυσαν από το Δημοκρατικό Κόμμα η προσπάθεια είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες με τα νομοσχέδια ώστε να μπορέσουν να τα υπερψηφίσουν. «Θέλουμε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να υπερψηφίσουμε», μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης. Ερωτηθείς αν το κόμμα θα παρουσιαστεί συντεταγμένο και με τους 10 βουλευτές να ψηφίζουν ομόφωνα επί των νομοσχεδίων, υπογράμμισε ότι παρόλο που δεν τίθεται θέμα επιβολής της όποιας απόφασης, δεν θεωρεί ότι θα υπάρξουν απώλειες.

ΕΔΕΚ: «Δεν θα λειτουργήσουμε δημαγωγικά»

Το μεσημέρι της Πέμπτης (5/7) αποφασίζουν τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ αναφορικά με το τι θα πράξουν στην Ολομέλεια της Παρασκευής (6/7) και πιο συγκεκριμένα στη 13:00 το μεσημέρι όπου θα συνεδριάσει το πολιτικό γραφείο και η γραμματεία του κόμματος. «Δεν θα λειτουργήσουμε δημαγωγικά. Τα συλλογικά όργανα του κόμματος θα συνεχίσουν τη διαβούλευση με τους τεχνοκράτες για να δούμε που και πως μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις για βελτίωση των νομοσχεδίων», ανέφερε χαρακτηριστικά στο SigmaLive η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγιώτου.

Πολιτική επιτροπή στην Αλληλεγγύη

Στην συνεδρία της πολιτικής επιτροπής του κινήματος που θα συγκληθεί την Πέμπτη (5/7) παρέπεμψε για τις τελικές αποφάσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Σελινόπουλος. Ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε κατεύθυνση αναφορικά με τις κρατικές εγγυήσεις και τα ΜΕΔ σημείωσε ότι στο παρόν χρονικό σημείο δεν υπάρχει κάποια κατεύθυνση ή πρόθεση κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο.

Συμμαχία Πολιτών: «Μεταξύ ενός κακού και ενός χείριστου σεναρίου»

«Βρισκόμαστε στη δίνη ενός κακού και ενός χείριστου σεναρίου από την υπερψήφιση η μη των νομοσχεδίων», σημειώνουν στην Συμμαχία Πολιτών. Η τελική απόφαση ενόψει της Ολομέλειας της Παρασκευής (6/7) θα ληφθεί από την Ανώτατη Σύγκλητο του κόμματος η οποία συνεδριάζει στις 18:30 σήμερα.

«Όχι» σε εγγυήσεις από Οικολόγους – Συνεργασία Πολιτών

Σε καταψήφιση των κρατικών εγγυήσεων προς την Ελληνική Τράπεζα θα προχωρήσει το Κίνημα Συνεργασία Πολιτών, μετά από απόφαση των συλλογικών οργάνων, ανέφερε στο SigmaLive ο Γιώργος Περδίκης. Σε σχέση με τα υπόλοιπα νομοσχέδια που αφορούν τα ΜΕΔ υπογράμμισε ότι το κίνημα θα τοποθετηθεί αναλόγως καθώς υπάρχουν κάποια θετικά αλλά και πολλά αρνητικά στοιχεία.

"Όλα είναι ανοιχτά", λένε στο ΕΛΑΜ

Σε μελέτη όλων των δεδομένων θα προχωρήσει και το ΕΛΑΜ με την απόφαση τελική απόφαση να λαμβάνεται την Πέμπτη (5/7) το βράδυ από το Πολιτικό Συμβούλιο. Κληθείς ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γεάδης Γεάδη, να τοποθετηθεί για τι θα πράξει το ΕΛΑΜ σε σχέση με τις κρατικές εγγυήσεις ανέφερε ότι «τη δεδομένη στιγμή όλα είναι ανοιχτά. Και το ναι και το όχι έχουν επιπτώσεις τις οποίες θα ζυγίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα