Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Α.Νεοφύτου στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στην Αθήνα

Σύνδεσμος πλάνων-δήλωσης: https://bit.ly/37BT3w2

Με έναν ευρύ κύκλο συναντήσεων που συμπεριελάμβανε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, Υπουργούς και Αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού

Συναγερμού, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων κ. Αλέξανδρο Σίνκα, συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Ελληνικής  Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Υπουργό Επικρατείας, κ.  Κυριάκο Πιερρρακάκη.

Σήμερα, δεύτερη μέρα της επίσκεψής του, ο κ. Νεοφύτου είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον  Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν από κοινού την Κύπρο και την Ελλάδα, όπως τα επόμενα βήματα στο κυπριακό, η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην ΑΟΖ και στην Αμμόχωστο και η αντιμετώπισή της, αλλά και η δικαιοσύνη καθώς και η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με την ελληνική οικονομία.

Μετά το πέρας της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε τα εξής:

«Έχουμε ολοκληρώσει την διήμερη επίσκεψή μας εδώ στην Αθήνα. Πολύ παραγωγική, τόσο με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και αρκετούς Υπουργούς. Με τον Υπουργό Εξωτερικών ανασκοπήσαμε τα τρέχοντα θέματα, κοινού ενδιαφέροντος και φεύγω από την Αθήνα αισιόδοξος.

Η Ελλάδα είναι στα σωστά χέρια. Κέρδισε την αξιοπιστία της, δημιουργεί νέες προσδοκίες και ένα καλύτερο αύριο. Μια αξιόπιστη Ελλάδα προσθέτει στην Κύπρο. Μια Ελλάδα που έχει ρόλο και λόγο στα διεθνή ζητήματα και στα ευρωπαϊκά, είναι ό,τι καλύτερο για τους εθνικούς μας αγώνες. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει το ανιδιοτελές στήριγμα των εθνικών μας αγώνων και όσο πιο δυνατή και πιο αξιόπιστη είναι, τόσο περισσότερο η Κύπρος βγαίνει κερδισμένη».

Keywords
Τυχαία Θέματα