Ολοένα και περισσότερα υποστατικά με ζημιές - Πόσα ζώα πέθαναν

Μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των υποστατικών που φαίνεται να επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο στους Αγίους Τριμιθιάς. Παράλληλα, κατοικίδια ζώα έχασαν τη ζωή τους από τη σφοδρή κακοκαιρία, χωρίς ωστόσο να έχει καταγραφεί ο ακριβής αριθμός.

Τα 150 έφτασαν σήμερα τα υποστατικά που υπέστησαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε τους Αγίους Τριμιθιάς, αφού ολοένα και διαπιστώνονται νέα σπίτια και άλλα υποστατικά που επλήγησαν.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι χθες τα υποστατικά που υπέστησαν ζημιές

ήταν 120, ωστόσο με το πρώτο φως της μέρας σήμερα και αφού συνεχίστηκε η καταγραφή διαπιστώθηκε ότι ακόμα 30 υποστατικά φέρουν ζημιές.

Γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί εντός της μέρας η καταγραφή των ζημιών, για ν' ακολουθήσει η διαδικασία της εκτίμησης.

Όπως είπε ο κοινοτάρχης των Αγίων Τριμιθιάς, Γιώργος Ιακώβου, οι κάτοικοι της περιοχής εργάζονται πυρετωδώς για να φροντίσουν τα υποστατικά τους καθώς προβλέπονται βροχές και για τα επόμενα 24ωρα.

Όπως είπε κάποια άτομα διανυκτέρευσαν και χθες βράδυ σε ξενοδοχείο κάτι που αναμένεται να συμβεί και τις επόμενες 1-2 μέρες.

Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών ζώων

Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών ζώων από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Σ' επικοινωνία με τον έπαρχο Λευκωσίας Μάριο Παναγίδη, μας αναφέρθηκε ότι δεν έγινε μέχρι στιγμής καταγραφή για νεκρά ζώα.

Το Sigmalive επικοινώνησε με την αναπληρώτρια Πρόεδρο των Οικολόγων Έφη Ξάνθου, η οποία δήλωσε ότι από την παρουσία της στην περιοχή επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο σκύλων, καθώς και τον θάνατο 7 κουταβιών.

Ωστόσο, αναμένεται ο αριθμός νεκρών ζώων και πτηνών ν' αυξηθεί, καθώς πολλά από αυτά βρίσκονταν σε κλουβιά και ουσιαστικά ήταν έρμαιο της κακοκαιρίας, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν τη δυνατότητα να τα διασώσουν λόγω του ανεμοστρόβιλου.

Στο μεταξύ, νέο βίντεο από τη στιγμή που κτυπάει ο ανεμοστρόβιλος στην περιοχή των Αγίων Τριμιθιάς στη Λευκωσία, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και συγκλονίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα