Όλα όσα θα διαβάσετε στον Τύπο της Τετάρτης

Η τριμερής συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ καθώς και η επίσκεψη Ευρωβουλευτών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο είναι τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Προβάλλονται επίσης η σύλληψη του Ηλία Μούζου ο οποίος καταζητείτο για το αιματηρό επεισόδιο κατά τους αστυνομικούς την Κυριακή, η απόφαση για το νέο κτίριο της Βουλής,

η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία για το Ιράν και επαναφέρουν τις κυρώσεις καθώς και η πρόκριση της Κύπρου στον τελικό του τραγουδιού της Eurovision.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Θύμωσαν οι Τούρκοι με το …”bypass” της Τουρκίας από τον αγωγό EastMed» και γράφει ότι από τις σημαντικές αποφάσεις της χθεσινής τριμερής είναι η μεταφορά φυσικού αερίου από Ευρώπη, μέσω Κρήτης, με τον αγωγό EastMed. Προβάλλει επίσης την σύλληψη του Ηλία Μούζου ο οποίος έκανε το λάθος να βγει βόλτα με την πρώην σύζυγό του στο δρόμο Πλατρών-Λεμεσού, η οποία ήταν υπό την παρακολούθηση της Αστυνομίας. Αναφέρει επίσης ότι η υπουργός Μεταφορών έδωσε διέξοδο στο πολύχρονο αδιέξοδο με το νέο κτίριο της Βουλής το οποίο θα ανεγερθεί τελικά στο λόφο της ΠΑΣΥΔΥ.

«Είχε κρησφύγετο στο Καπηλειό ο Μούζος», αναφέρει στο κύριο θέμα του ο «Πολίτης» ο οποίος γράφει ότι ο χώρος αυτός ήταν και ο χώρος διαμονής αλλά και το ορμητήριό του από το 2015. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι ο υπόκοσμος θα αισθανθεί έντονη την πίεση ενώ ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι το οργανωμένο έγκλημα θα συντριβεί. Προβάλλει επίσης την επίσκεψη των Ευρωβουλευτών στην Αμμόχωστο και αναφέρει ότι οι Γκρίζοι Λύκοι ήταν λιγότεροι από τις σημαίες που κρατούσαν. Γράφει επίσης ότι ο Λοίζος Τζιωνής σε αριθμό ανακριτικών καταθέσεών του, λέει ψέματα στα ψέματα.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Αγωγός με στρατηγικό βάθος» και γράφει ότι η χθεσινή τριμερής συνάντηση στη Λευκωσία κατέγραψε την αποφασιστικότητα των ηγετών της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ να προσδώσουν στρατηγικό βάθος στη μεταξύ τους συνεργασία. Προβάλλει αλλού την χθεσινή επίσκεψη των Ευρωβουλευτών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου στην πόλη της Αμμοχώστου. Γράφει επίσης ότι χειροπέδες στον Ηλία Μούζο πέρασε η Αστυνομία χθες μετά από επεισοδιακή καταδίωξη.

Η «Χαραυγή» προβάλλει το κύριο θέμα της με τίτλο «Σημείο εκκίνησης το άνοιγμα των Βαρωσίων» και γράφει ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή αφετηρία και πρώτο βήμα για συνολική λύση του Κυπριακού, δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Γράφει επίσης ότι κατά την τριμερή συνάντηση χθες, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μίλησε για την «επιθετικότητα του Ιράν και ότι είναι απειλή για όλους». Αλλού αναφέρεται στην ιστορική σημασία της νίκης κατά του χιτλεροφασισμού.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Το αέριο το επίκεντρο της τριμερής συνάντησης» αναφέρει ότι οι ηγέτες της Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ εξέφρασαν την πρόθεσή τους να υπογράψουν συμφωνία για τον αγωγό αυτό το χρόνο. Αλλού προβάλλει την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία για το Ιράν και επαναφέρουν τις κυρώσεις. Η “CM” γράφει επίσης ότι η Κύπρος πέρασε στον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision μετά από μια κυριολεκτικά φλογερή ερμηνεία του τραγουδιού Φουέγκο από την Ελληνίδα τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα.

Η «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Powergame μετόχων Ελληνικής για ΣΚΤ» γράφει ότι σε σύγκρουση με τα ζητούμενα των υφιστάμενων μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας φαίνεται να έρχονται οι στόχοι των επενδυτικών ταμείων στο πλαίσιο της διαδικασίας για απόκτηση του ‘καλού’ τμήματος της Συνεργατικής. Γράφει επίσης ότι σε τροχιά συμφωνίας φαίνεται να βρίσκονται Ισραήλ και Κύπρος για τον καθορισμό του κοιτάσματος που ζητά η ισραηλινή πλευρά από το ‘Αφροδίτη». Γράφει αλλού ότι την άνοδο των διεθνών τιμών πετρελαίου έχει αρχίσει να ‘νιώθει’ η αγορά καυσίμων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα