Όλα όσα προβάλλουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Οι εξελίξεις στην Παιδεία με την συνάντηση σήμερα εκπαιδευτικών οργανώσεων και Υπουργού Παιδείας, η συνάντηση χθες Τραμπ – Πούτιν, στοιχεία της ΕΕ για την ανεργία αποφοίτων πανεπιστημίου, είναι μερικά από τα θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Κίνηση εκτόνωσης ή πάμε σε νέα σύγκρουση;» και γράφει ότι το πρωί οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δήλωναν αρνητικές σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και λίγο αργότερα κάλεσαν οι ίδιες τον κ. υπουργό σε συνάντηση

σήμερα. Αλλού γράφει ότι άχρηστη είναι κατά τον Κουντρέτ Οζερσάι η Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο, ο οποίος ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της τουρκικής πλευράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι θετική ήταν αποτίμηση της πρώτης συνάντησης Τραμπ – Πούτιν στο Ελσίνκι.

«Μέτριος προς γλυκύς ο καφές στο ραντεβού» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» και γράφει ότι άτυπη μεν, κρίσιμη δε η σημερινή συνάντηση μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων και του υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη αναφέροντας επίσης ότι οι δύο πλευρές είναι συγκρατημένα αισιόδοξες. Σε άλλο θέμα προβάλει επίσης την συνάντηση Πούτιν – Τραμπ χθες το Ελσίνκι σημειώνοντας ότι διεξήχθη σε καλό κλίμα. Αλλού ο «Π» γράφει διοικητική έρευνα διεξάγεται στην Αστυνομία μετά από παράπονα αστυνομικών για τα «έξυπνα περιπολικά».

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα με τίτλο «Όλοι στο μικροσκόπιο» γράφει ότι έγγραφα και στοιχεία χιλιάδων σελίδων, καθώς και όσους που με τον ένα ή άλλο τρόπο εμπλέκονται στην υπόθεση – κατάρρευση του Συνεργατισμού θα βάλει στο μικροσκόπιο η αρμόδια Ερευνητική Επιτροπή. Αλλού γράφει για το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για τις χωματερές και αναφέρει ότι αποκαλύπτεται η γραφειοκρατία, η αναποτελεσματικότητα, η απουσία πρωτοβουλίας, οι αναβολές, οι διαφωνίες μεταξύ εμπλεκομένων και πολλά άλλα που οδήγησαν στην επιβολή προστίμου κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει για ισχυρό ενδιαφέρον από ΗΠΑ για τερματικό LNG.

«Πτυχία ανεργίας ανεβάζουν την Κύπρο 4η….» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει ότι η Κύπρος βρίσκεται στην τέταρτη χειρότερη θέση με τα περισσότερα… πτυχία ανεργίας μεταξύ των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2017. Άλλου γράφει ότι το πλαφόν στο εμπορικό φορτίο που μπορεί να μεταφερθεί στο λιμάνι Λάρνακας παραμένει βασικό εμπόδιο για να προχωρήσει η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι ακατάλληλο για τις ανάγκες των Δικαστηρίων αλλά και χωρίς πιστοποιητικό τελικής έγκρισης είναι το κτίριο που ενοικιάζεται έναντι χιλιάδων ευρώ σύμφωνα με επιστολή του Γενικού Ελεγκτή στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για το κτίριο που χρησιμοποιείται για τη στέγαση του Οικογενειακού Δικαστηρίου και του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο στο κύριό της θέμα «Σοκ καθώς ο Τραμπ υποστηρίζει τους Ρώσους» γράφει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε πολιτική καταιγίδα στη χώρα του τη Δευτέρα αφότου είπε ότι δεν βλέπει λόγο να πιστέψει τις υπηρεσίες πληροφοριών του αντί να εμπιστευθεί τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο κατά πόσο η Ρωσία είχε ανάμιξη και τον βοήθησε να πάρει τη νίκη στις εκλογές του 2016. Αλλού η “CM” γράφει ότι η Αστυνομία απέρριψε τη Δευτέρα ως ανακριβείς αναφορές στα βρετανικά μμε ότι η Κύπρος αποτελεί πιθανό στόχο για τρομοκρατικές επιθέσεις αυτό το καλοκαίρι, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μοναχός οι γονείς του οποίου ενάγουν τη Εκκλησία ισχυριζόμενοι ότι η Εκκλησία της Κύπρου του έκανε πλύση εγκεφάλου δήλωσε ενώπιον δικαστηρίου ότι επέλεξε τον μοναχισμό με δική του θέληση και ποτέ δεν εξαναγκάστηκε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα