Οκτάι σε ΠτΔ: Ποιος είσαι εσύ που θα πεις δώσε μου τα Βαρώσια

Την σκυτάλη στην τουρκική προκλητικότητα πήρε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, ο οποίος απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα με αποστρατιωτικοποίηση νησιών ή αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους «και όπου πάει».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον πρόεδρο Αναστασιάδη λέγοντας «Ποιος είσαι εσύ που θα πεις στη ‘βόρεια Κύπρο’ ‘δώσε μου τα Βαρώσια και θα σε αφήσω να χρησιμοποιήσεις  το αεροδρόμιο»

Αναφερόμενος στην Ελλάδα

είπε «Η Ελλάδα να συνέλθει, να μην φορτίζει την ένταση. Το να έρχεται από 600 χλμ μακριά στο Καστελόριζο που είναι μπροστά από τη μύτη μας και να λέει «παραβίασες τον εναέριο μου χώρο ή δεν τον παραβίασες», δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε μια τόσο επιθετική προσέγγιση. Είτε θα αφοπλιστούν τα νησιά, είτε θα αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους.

Μετέπειτα και αναφερόμενος στο πρόεδρο Αναστασιάδη είπε, « Δώστε μας τα Βαρώσια και θα σας επιτρέψουμε να χρησιμοποιείτε το αεροδρόμιο Ερτζάν’. Μα σε ποιον ανήκουν τα Βαρώσια; Στη ‘βόρεια Κύπρο’.  Σε ποιον ανήκει το αεροδρόμιο Ερτζάν; Στη ‘βόρεια Κύπρο’. Ποιος είσαι εσύ που θα πεις στη ‘βόρεια Κύπρο’ ‘δώσε μου τα Βαρώσια και θα σε αφήσω να χρησιμοποιήσεις  το αεροδρόμιο; Αυτό είναι αλαζονεία. Είναι αυθάδεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα