Οικολόγοι: H «Γυναικοκτονία» και η έμφυλη βία ακμάζουν

"Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ακόμη τραγωδία που αναδεικνύει τα κενά και τις παραλήψεις στις διαδικασίες και την νομοθεσία του κράτους όσον αφορά την προστασία των γυναικών από την έμφυλη βία", ανέφερε σε δήλωσή της η Αλεξία Σακαδάκη, μέλος Πολιτικής Επιτροπής Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. 

"Η 31χρονη από την Συρία, πολύτεκνη μάνα επτά παιδιών, εντοπίστηκε δολοφονημένη με τον φερόμενο ως δράστη 42χρονο εν διαστάσει σύζυγο της να παραμένει άφαντος.Δυστυχώς για ακόμη μια φορά ενώ θα ανέμενε κανείς να έχουν γίνει βήματα από όλους του εμπλεκόμενους φορείς για την εξάλειψη της

έμφυλης βίας, βρισκόμαστε «στο ίδιο έργο θεατές» χωρίς να έχει καταστεί το πρόβλημα ως προτεραιότητα από τις αρμόδιες αρχές. Η νομοθεσία για την παρενοχλητική παρακολούθηση που θα άλλαζε άρδην την κόλαση των θυμάτων βίας από τους πρώην ή εν διαστάσει συντρόφους τους, βρίσκεται ακόμα στα συρτάρια. Η κοινοβουλευτική επιτροπή Νομικών έχει πολιτική και ηθική ευθύνη για κάθε νέο περιστατικό που συγκλονίζει ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία. Μαζί, ευθύνη φέρουν και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας που μπορούν να αξιοποιούν διάφορα εργαλεία για την προστασία των θυμάτων και των παιδιών τους, αλλά αδυνατούν να τα αξιοποιήσουν", σημείωσε. 

"Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό να χάνονται αθώες ζωές, τις πλείστες φορές από αμέλεια και ολιγωρία των αρμόδιων αρχών στο να επιβληθούν και να αναλάβουν περιστατικά με «προδιάθεση» βίας κατά των γυναικών που έχει ως αποτέλεσμα να φτάνουν οι γυναίκες να βρίσκονται θύματα στυγερών εγκλημάτων και τα παιδιά να μένουν ορφανά", καταλήγει. 

Keywords
Τυχαία Θέματα