Οι τιμές αδειών και πώλησης περδικιών:79 χιλ. φέτος σε Σταυροβούνι

Χρόνο ζητάει η Υπηρεσία Θήρας για την παραχώρηση αδειών για εκτροφή θηραμάτων, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι εγκρίθηκαν οι κανονισμοί, αλλά λόγω σοβαρότητας του αντικειμένου πρέπει να γίνουν εσωτερικές διεργασίες, συναντήσεις και ενημερώσεις σε φορείς που έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν, ώστε να κυλήσει ομαλά η όλη διαδικασία. Προστίθεται δε, ότι θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες σε μελλοντικό στάδιο.

Την ίδια ώρα, αυτή η καθυστέρηση συγκεντρώνει την έντονη κριτική, αφού εάν δεν αρχίσουν αναπαραγωγή

αμέσως οι κυνηγοί και τα ιδιωτικά εκτροφεία, θα χαθεί ακόμα μια χρονιά. Μάλιστα, αρκετοί που ενδιαφέρονται να αγοράσουν περδίκια ζήτησαν να κάνουν παραγγελίες από κάποιους που ήδη έχουν στην κατοχή τους έναν αριθμό πουλιών. Ενδιαφέρθηκαν όχι μόνο κυνηγοί και κυνηγετικοί σύλλογοι, αλλά και καταστήματα με σκοπό να πωλούν ζωντανά περδίκια. Καθορίστηκε ήδη και τιμή, δηλαδή 6 ευρώ το κάθε περδίκι, αναφέρει το δημοσίευμα του εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπολογίζεται ότι μέχρι να προκηρυχθούν προσφορές και να εγκατασταθεί το ηλεκτρονικό αρχείο, θα περάσει ένας χρόνος για να δοθούν και οι σχετικές άδειες κατοχής και εμπορίας. Συγκεκριμένα, διερωτώνται πώς είναι δυνατό να κατατεθούν οι κανονισμοί τον Ιούνιο του 2016, ν’ αρχίσει συζήτηση τον ίδιο μήνα και να εγκριθούν την 1η Φεβρουαρίου του 2019 και να μην υπάρξει η σχετική προετοιμασία.

Επίσης, οι κυνηγοί αντιδρούν και για τα υψηλά τέλη που χρειάζονται για τις άδειες των περδικιών. Μέχρι 50 πουλιά η άδεια είναι 20 ευρώ, από 51 μέχρι 150 πουλιά 40 ευρώ και από 151 μέχρι 300,η άδεια κοστίζει 60 ευρώ. Τα εκτροφεία εμπίπτουν στην κατηγορία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών. Εκείνο που καίει όμως περισσότερο είναι η σήμανση. Εάν καλέσει κάποιος την Υπηρεσία Θήρας για σήμανση περδικιών, τότε θα πληρώσει 30 ευρώ μόνο για να μεταβεί εκεί ο θηροφύλακας. Θα δοθούν όμως άδειες για σήμανση από ιδιώτες και έτσι εκεί θα γίνονται συμφωνίες μεταξύ των συμβαλλομένων.

Τέλος, γύρω στα 79 χιλ. περδίκια αναμένεται να παραδώσει φέτος το εκτροφείο της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας στο Σταυροβούνι, το οποίο είναι το μόνο αυτή τη στιγμή που αναπαράγει σε μεγάλους αριθμούς αυτό το θήραμα. Τα 65 χιλ. πουλιά θ’ απελευθερωθούν από την ίδια την Υπηρεσία, ενώ οι υπόλοιπες 14 χιλ. θα παραχωρηθούν σαν νεοσσοί μιας ημέρας στους κυνηγετικούς συλλόγους. Και αυτά θ’ απελευθερωθούν στους βιότοπους με την καθοδήγηση της Υπηρεσίας Θήρας. Ήδη αυτή την εβδομάδα το Σταυροβούνι είχε στα αναθρεπτήρια του 38 χιλ. περδίκια. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε εβδομάδα εκκολάπτονται 8 χιλ. πουλιά. Στον κάθε σύλλογο μπορούν να δοθούν μέχρι 300 περδίκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα