Οι τελευταίες πληροφορίες για το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο

Ο Ιμπραχίμ Καλίν φέρεται να είναι ο νέος επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ‘Χουριέτ, ενώ αντιπρόεδροι της κυβέρνησης θα είναι οι Ομέρ Τσελίκ (πρώην υπουργός για την Ε.Ε.), η Νινέτ Μπάς και ο Φουάτ Οκτάι.

Το υπουργείο Ενέργειας φέρεται να το αναλαμβάνει ο Φατίχ Σονμέζ κι όχι ο γαμπρός του του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϋράκ, ο οποίος απόψε θα φανεί πού θα τοποθετηθεί τελικά.

Υπουργός Άμυνας αναλαμβάνει ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ένας τεχνοκράτης που τώρα διατελεί γενικός γραμματέας της κρατικής Βιομηχανίας Αμυντικού Εξοπλισμού. Η τοποθέτηση του προσώπου αυτού

στο υπουργείο Άμυνας δεν αποσκοπεί τόσο στη χάραξη αμυντικής πολιτικής, όσο στην άμεση και επιτυχημένη υλοποίηση όλων των εγχώριων εξοπλιστικών προγραμμάτων που ‘ονειρεύεται’ ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, ενώ στο υπουργείο Υγείας τοποθετείται ο Δυτικοθρακιώτης Μεχμέτ Μουεζίνογλου, που ήταν και παλαιότερα υπουργός Υγείας και γιατρός του Ερντογάν, αλλά στην προηγούμενη κυβέρνηση τον είχε καθαιρέσει για άγνωστο λόγο.

Το υπουργείο Οικονομίας παραμένει ‘έκπληξη’ ακόμη για το ποιοι θα αναλάβουν την ‘καυτή πατάτα’.

Το νέο υπουργικό θα ανακοινωθεί στις 21.30 απόψε από τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά τη μεγαλοπρεπή δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο.

Στη δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο στις 18.00 θα παραβρίσκεται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Keywords
Τυχαία Θέματα