Οι πρώτες εικόνες από τη μαρίνα Αγίας Νάπας (pics)

Το Καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2019 αναμένεται να παραδοθεί στον επενδυτή η μαρίνα της Αγίας Νάπας προκειμένου να υποδεχθεί τα πρώτα σκάφη για ελλιμενισμό.

Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σήμερα στο χώρο της μαρίνας και όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας «Μακρόνησος - Μαρίνα Αγίας Νάπας» Σταύρος Καραμοντάνης οι εργασίες εξελίσσονται σταθερά, ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα κατασκευών, με τα έργα της πρώτης φάσης,

που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφορούν στην κατασκευή λιμενικών έργων και έργων υποδομής, να βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό ολοκλήρωσης.

Πρόσθεσε ότι η μαρίνα που αναμένεται να στοιχίσει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ «θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2019 σε λειτουργήσιμη κατάσταση ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται τα έργα των οικιστικών επαύλεων και των δύο πύργων. Οι πωλήσεις όσον αφορά τα οικιστικά και τους δύο πύργους εξελίσσονται με γοργούς και ικανοποιητικούς ρυθμούς, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα» είπε και εξέφρασε τη πεποίθηση ότι «θα παραδώσουμε στους επενδυτές και στο κοινό, ένα έργο που θα κάνει όλους περήφανους και θα βοηθήσει στην τοπική οικονομία της επαρχίας Αμμοχώστου».

Η μαρίνα Αγίας Νάπας βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρονήσου, προνοεί την κατασκευή 190 πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 29 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου και μιας σειράς από επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες του έργου.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμοντάνη η μαρίνα θα είναι σημείο εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία και θα υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, δηλαδή τελωνείο, Αστυνομία, γραφείο μετανάστευσης, κτηνιατρικές και υγειονομικές υπηρεσίες. Το οικιστικό κομμάτι, δηλαδή οι δύο πύργοι με 190 πολυτελή διαμερίσματα και 29 επαύλεις, θα είναι έτοιμο μεταξύ 2020 – 2021, ενώ ολόκληρο το έργο κτίζεται σε μια περιοχή 350 περίπου χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Πρόσθεσε ότι η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης έχει ολοκληρωθεί κατά 100%, ο νότιος βραχίονας έχει τελειώσει γύρω στο 60% ενώ η επίχωση έχει τελειώσει γύρω στο 95%.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Καραμοντάνης είπε ότι για την εκβάθυνση της μαρίνας έφτασε στην Κύπρο για πρώτη φορά, ειδικό μηχάνημα, που είναι το τρίτο μεγαλύτερο μηχάνημα στον κόσμο, το οποίο ολοκλήρωση την εργασία του σε λιγότερο από έξι μήνες.

Είπε ακόμα ότι ο βραχίονας που ουσιαστικά είναι το έργο που προστατεύει την λιμενολεκάνη και ειδικότερα ο νότιος βραχίονας, πρέπει να προστατεύεται από μεγάλες πέτρες οι οποίες δεν υπάρχουν στα λατομεία της Κύπρου. Ετσι κατασκευάζονται τεχνικές πέτρες, των 18, 20 και 22 τόνων, που είναι σε σχήμα αστεριού και τοποθετούνται σε διπλή στρώση από το βάθος του πυθμένα του βραχίονα και βγαίνουν μέχρι πάνω, ενώ για την τοποθέτηση τους, που είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, εργάζονται δύτες.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμοντάνη αυτή τη στιγμή εργάζονται στη μαρίνα γύρω στα 250 άτομα ενώ με την έναρξη των εργασιών για το οικοδομικό κομμάτι, όπου θα υπάρχει «οργασμός εργασιών» το προσωπικό θα ανέλθει στα 700 – 800 άτομα.

Ανέφερε επίσης ότι «είμαστε σε συνεχή επαφή με τις σχετικές υπηρεσίες της Δημοκρατίας ενώ άτομο του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκεται στο εργοτάξιο και έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τις εργασίες του εργολάβου και όλων των μηχανικών. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε μετρήσεις όχι μόνο εντός της λιμενολεκάνης αλλά και εξωτερικά, αφού βρισκόμαστε σε ένα χώρο που περιβάλλεται από απίθανες παραλίες και μας ενδιαφέρει να μην δημιουργούμε πρόβλημα».

Υπάρχει συνέχισε «ένας τρομερός έλεγχος και πάρα πολύ καλή επικοινωνία με το Τμήμα Περιβάλλοντος από όλες τις απόψεις. Θεωρώ ότι σωστά υπάρχουν όλοι οι έλεγχοι τους οποίους τηρούμε με ευλάβεια» είπε και σημείωσε πως σήμερα στη περιοχή του έργου υπάρχει θαλάσσια ζωή, δηλαδή φύκια και είδη ψαριών.

Αναφερόμενος στο οικιστικό κομμάτι της μαρίνας ο κ. Καραμοντάνης είπε ότι θα υπάρχει περίπου στη μέση του έργου η εμπορική ζώνη αποτελούμενη από καταστήματα και εστιατόρια τα οποία όπως και η μαρίνα θα είναι ανοικτά για όλο τον κόσμο. Οι πωλήσεις για τα διαμερίσματα του ανατολικού πύργου έχουν φτάσει περίπου στο 60% , ενώ οι δύο πύργοι αποτελούμενοι από 26 ορόφους έχουν ύψος 115 μέτρα.

Τα διαμερίσματα και τους δύο πύργους, ανατολικό και δυτικό, είναι από ενός μέχρι 4 υπνοδωματίων ενώ στους δύο τελευταίους ορόφους θα βρίσκονται τα ρετιρέ. Ο σχεδιασμός των διαμερισμάτων έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε όλα να έχουν θέα είτε προς τη θάλασσα είτε προς τη μαρίνα, ή και στα δύο.

Στη λιμενολεκάνη της μαρίνας θα κτιστεί ένα τεχνητό νησί στο οποίο θα κατασκευαστούν 12 επαύλεις και ο αγοραστής τους θα έχει το δικαίωμα να αγοράσει και τη θέση ελλιμενισμού. Στη δυτική πλευρά της μαρίνας θα κατασκευαστούν πάνω στη παραλία 11 επαύλεις που θα βλέπουν προς τη Δύση ενώ άλλες έξι θα έχουν θέα τη λιμενολεκάνη.

Εξήγησε ακόμα ότι οι επαύλεις κτίζονται σε γη που φτάνει τα 700 τετραγωνικά μέτρα και η τιμή τους αρχίζει από 4μιση εκατομμύρια ευρώ και άνω. Τόσο τα διαμερίσματα όσο και οι επαύλεις θα πωληθούν υπό το καθεστώς της ενοικίασης για 125 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης.

Οσον αφορά τους αγοραστές ο κ. Καραμοντάνης είπε πως έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής δύο επαύλεις, πρόσθεσε ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον και σημείωσε πως 30% των ενδιαφερόμενων αγοραστών είναι Κύπριοι και το υπόλοιπο 70% είναι ξένοι από Ρωσία, Αίγυπτο, Λίβανο και Σουηδία.

Πρόσθεσε ότι τα σκάφη που θα φιλοξενούνται στη μαρίνα Αγίας Νάπας θα αρχίζουν από 10 και θα φτάνουν μέχρι τα 75 μέτρα. Η μαρίνα θα έχει χωρητικότητα 400 σκαφών το εξωτερικό της χώρο ενώ άλλα 200 σκάφη θα φιλοξενούνται σε κλειστούς χώρους ελλιμενισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα