Οι Κυθρεώτες λειτουργηθηκαν στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα

Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, δεκαδες Κυθρεώτες, λειτούργησαν την Αγία Μαρίνα στην κατεχόμενη κωμόπολή τους, δείχνοντας για άλλη μια φορά, ότι η φλόγα για επιστροφή παραμένει αναμμένη.

Επτά ενορίες, επτά ερειπωμένες εκκλησίες αλλά η πίστη δυνατή και ακλόνητη. Οι Κυθρεώτες ήταν εκεί, στην κατεχόμενη κωμόπολή τους και λειτουργησαν την Aγ. Μαρίνα, με την ευκαιρία και της εορτής του Θαυματουργού Αγίου Δημητριανού, Προστάτη της Κυθρέας και των Προσφύγων καθώς και του εορτάζοντα Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Η Θεία λειτουργία,σε

μια βουβή εκκλησία, όταν η σιωπή είναι βαθειά, αλλά γεμάτη πληρότητα, γεμάτη με το αγνό φως αυτών που υπομένουν 42 ολόκληρα χρόνια τηςν επιστροφή. Τη θεία λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος μαζί με τρείς άλλους ιερείς από τις επτά ενορίες της κωμόπολης.

Η ψυχή όλων των Κυθρεωτών στην Αγία Μαρίνα ακτινοβολούσε ενέργεια , με τη μορφή αγάπης και γαλήνης. Η φωτεινότητά τους μετατράπη σε φάρο και απλώθηκε, έστω για τρεις ώρες, όσο διήρκησε η λειτουργία, σε όλη την κατεχόμενη κωμόπολη.

Οι Κυθρεώτες αναπολούν αλλά δεν ξεχνούν και δεν αφήνουν την απογοήτευση από το παραμελημένη, από αυτούς που την κατοικούν, κωμόπολή τους να τους καταβάλλει.

Keywords
Τυχαία Θέματα