Οι κορυφαίοι Έφηβοι και Νεανίδες που βραβεύτηκαν για το 2021 από την ΚΟΕ

H KOE βράβευσε τους κορυφαίους Έφηβους και Νεάνιδες 2021. Το βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» στους Π. Κοντίδη και Ά. Ελευθερίου

ΚαλύτεροςΈφηβος : Λοΐζος Βασιλείου (Καράτε)

Καλύτερη Νεάνιδα : Στυλιάνα Ιωαννίδου (Στίβος) 

Στα Ομαδικά ο ποδοσφαιριστής Στυλιανός Βρόντης και η πετοσφαιρίστρια Ντάρια Γκουσάροβα

Στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Απριλίου στο Ολυμπιακό

Μέγαρο, την «Τελετή Βράβευσης των Καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων 2021 - Από τη Βάση στην Κορυφή». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν επίσης το Βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης», στον καλύτερο άνδρα αθλητή και την καλύτερη γυναίκα αθλήτρια της χρονιάς.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γεώργιος Χρυσοστόμου, στον χαιρετισμό του σημείωσε ότι ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια με τις ανατροπές και τους περιορισμούς της πανδημίας, κατέστη δυνατό να διοργανωθεί αυτή η μεγάλη και γεμάτη ελπίδες εκδήλωση της ΚΟΕ, μια τελετή βράβευσης που κατέστη ωφέλιμος θεσμός, αφού προσφέρει ηθικά κίνητρα και επιβραβεύει την όμορφη προσπάθεια και αναδεικνύει το ήθος των νεαρών αθλητών που επέλεξαν να εκφράσουν την ικανότητα, τη θέληση αλλά και τη βούληση τους, μέσω του αθλητισμού. 

Στα πρόσωπα των αθλητών που βραβεύτηκαν η ΚΟΕ τίμησε τους έφηβους και τις νεάνιδες δίνοντας την αναγνώριση που οφείλει σε αυτούς που ξεχώρισαν και στους οποίους επενδύει για το μέλλον. Απευθυνόμενος στους αθλητές ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε : «Κατανοούμε πλήρως τις προσπάθειες που καταβάλλετε, και είμαστε δίπλα σας, εγώ προσωπικά, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και οι περήφανοι Χορηγοί μας ως μια μεγάλη ομάδα. Είμαστε δίπλα σας με τις Ομοσπονδίες σας, σας αντιμετωπίζουμε ισότιμα προσφέροντας ίσες ευκαιρίες γιατί ακριβώς οφείλουμε να εκφράζουμε απόλυτα και αφοσιωμένα την αναντίλεκτη αρχή της αξιοκρατίας του αθλητισμού. Θέλω να προτρέψω όλους τους αθλητές, να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να τοποθετούν τον πήχη της διάκρισης όσο πιο ψηλά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Η νίκη είναι ο στόχος. Αλλά και η ικανοποίηση ότι προσπαθήσατε για το καλύτερο και ότι προσφέρατε το μέγιστο των δυνατοτήτων σας θα είναι η μέγιστη ανταμοιβή».

Στον χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, συνεχάρη όλους τους βραβευθέντες και εξήρε τη σημασία της Αριστείας, σημειώνοντας ότι ο αθλητισμός είναι που δίνει χαρά, περηφάνεια και στιγμές ανάτασης στην κυπριακή κοινωνία. Και όπως το έκανε στο παρελθόν, έτσι και τώρα στα χρόνια της πανδημίας, είναι αυτός που έστειλε πρώτος το μήνυμα της επιστροφής στην κανονικότητα. 

Ξεχωριστή και ιδιαίτερα τιμητική για τη βραδιά ήταν η παρουσία στην εκδήλωση του Γενικού Γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβου Φιλιππούση. Ο κ. Φιλιππούσης αναφερόμενος στα προβλήματα που προκάλεσε κυρίως στους αθλητές η διετία της πανδημίας, σημείωσε και τα εξής : «Ο αθλητισμός είναι εδώ και έστειλε πρώτος το μήνυμα της επιστροφής. Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, και σε λίγο χρονικό διάστημα με τις μεγάλες διοργανώσεις των Μεσογειακών και Κοινοπολιτειακών Αγώνων που θα φέρουν και πάλι αθλητές και λαούς κοντά ο ένας στον άλλο»

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης ο οποίος σημείωσε ότι η «Βράβευση των Αρίστων» αποτελεί πάντοτε ένα πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς που γίνεται στον αθλητισμό, στο πλαίσιο της αναγνώρισης των προσπαθειών και των θυσιών των αθλητών και τον γονιών τους. 

Η εκδήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι», πραγματοποιήθηκε στην παρουσία πέραν των προαναφερθέντων του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα Αθλητισμού Φοίβου Ζαχαριάδη, Μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, Μελών του Δ.Σ. του ΚΟΑ, του Δημάρχου Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, του εκπροσώπου της Αστυνομίας Κύπρου Ανώτερου Αστυνόμου Κώστα Αυγουστή, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΠΑΠ Κύπρου Ανδρέα Αλετράρη, του Εκπροσώπου της Χορηγού Εταιρείας Χαραλαμπίδης Κρίστης Κωνσταντίνου Διάκου, Προέδρων και εκπροσώπων των Αθλητικών Ομοσπονδιών, προπονητών, μελών των οικογενειών των αθλητών, και πλήθους φίλων του αθλητισμού. 

Ανάμεσα στις καινοτομίες της εκδήλωσης, υπήρξε η παρουσίαση της, από δύο πολύ γνωστούς αθλητές. Αυτοί ήταν, η εν ενεργεία σκοπεύτρια του Σκητ Κωνσταντίνα Νικολάου και ο πρώην Πρεσβευτής Fair Play, κορυφαίος ποδοσφαιριστής Μιχάλης Κωνσταντίνου, τους οποίους η ΚΟΕ ευχαριστεί θερμά για την αποδοχή της πρότασης, το χρόνο που αφιέρωσαν, και την προσφορά τους στην επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης. 

Βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» στους Παύλο Κοντίδη και Άντρη Ελευθερίου

Το βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» που απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, απονεμήθηκε στους Παύλο Κοντίδη και στην Άντρη Ελευθερίου. Κύριο κριτήριο φυσικά αποτέλεσε η συμμετοχή και η αγωνιστική τους παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο όπου ο Παύλος Κοντίδης κατέλαβε την 4η θέση στην Ιστιοπλοΐα / Laser, και η Άντρη Ελευθερίου την 7η θέση στη Σκοποβολή / Skeet.  

Ξεχωριστά τιμητικά Βραβεία 

Ύστερα από απόφαση του Εκτελεστικού Συμβούλιο της ΚΟΕ, στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση, τιμήθηκαν τρία πρώην Μέλη του, για την πολυετή προσφορά τους στις Ομοσπονδίες τους, στην ΚΟΕ, και τον Κυπριακό Αθλητισμό. Οι αείμνηστοι Κίκης Παρασκευάς (Κανό), Πανίκος Προκοπίου (Κολύμβηση) και Σωφρόνης Σωφρονίου (Χάντμπολ), πέραν του ότι ήταν Μέλη του Ε.Σ. της ΚΟΕ, διετέλεσαν επί σειρά ετών Πρόεδροι στις Αθλητικές Ομοσπονδίες τους, και στις φετινές βραβεύσεις απονεμήθηκε Ειδικό Ονομαστικό Βραβείο, στους αντίστοιχους βραβευθέντες Καλύτερους Έφηβους και Νεάνιδες. 

Καλύτεροι Έφηβοι-Νεάνιδες :  Λοΐζος Βασιλείου – Στυλιάνα Ιωαννίδου

Η επιλογή των καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων έγινε μέσα από τις προτάσεις που έκαναν οι οικείες αθλητικές ομοσπονδίες. Συνολικά προτάθηκαν από 37 Ομοσπονδίες, 33 έφηβοι και 34 νεάνιδες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων. 

Καλύτερος Έφηβος αναδείχτηκε ο αθλητής του Καράτε Λοΐζος Βασιλείου. Ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 1η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία U18 – 76Kg Cadet και επιπρόσθετα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 – 76Kg που έγινε στο Τάμπερε της Φινλανδίας.

Καλύτερη νεάνιδα αναδείχτηκε η αθλήτρια του Στίβου στο Άλμα εις Ύψος Στυλιάνα Ιωαννίδου. Η αθλήτρια του ΓΣΟ κατέκτησε το χάλκινο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που έγινε στο Ναΐρόμπι της Κένυας, με άλμα 1.87μ. Η Στυλιάνα βραβεύτηκε επίσης με το έπαθλο «Μαριάννα Ζαχαριάδη» που απονέμεται στην καλύτερη νεάνιδα αθλήτρια του Στίβου. Τη βράβευση πραγματοποίησε ο πατέρας της αείμνηστης Μαριάννας Ζαχαριάδη, κ. Λουκάς Ζαχαριάδης.

Το έπαθλο «Αντώνης Παπαδόπουλος» που απονέμεται στον καλύτερο αθλητή Στίβου, απονεμήθηκε στον Τριπλουνίστα Γρηγόρη Νικολάου. Ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Πράξανδρος, ήταν 6ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων στο Ναΐρόμπι της Κένυας με άλμα, 17.74μ. Το έπαθλο απένειμε η εγγονή του αειμνήστου Αντώνη Παπαδόπουλου, κα Νικόλ Παπαδοπούλου. 

Το έπαθλο «Πεύκιος Γεωργιάδης» που απονέμεται προς τιμήν, του αείμνηστου πρώην Υπουργού Παιδείας Πεύκιου Γεωργιάδη, στον καλύτερο αθλητή/τρια που ξεχώρισε τόσο με τις επιδόσεις του στα μαθήματα όσο και με τις αγωνιστικές του επιτυχίες απονεμήθηκε από τον Στέφανο Γεωργιάδη (γιο του αειμνήστου Π.Γεωργιάδη), στην αθλήτρια του Θαλάσσιου Σκι Φλωρεντία Λοϊζίδου. Ολοκλήρωσε τη χρονιά στη 2η θέση στην Ευρωπαϊκή κατάταξη U17 στο Σλάλομ, και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες U17 που έγιναν στην Σεσένα της Ισπανίας. Είναι άριστη μαθήτρια του Λυκείου Λινόπετρας με γενικό βαθμό 19.90. 

Ομαδικά Αθλήματα

Κορυφαίος Έφηβος ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε ο ποδοσφαιριστής Στυλιανός Βρόντης, που κατά το 2021 ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας Κ19, και παράλληλα είχε τις πρώτες του συμμετοχές με την επαγγελματική ομάδα του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα Α΄κατηγορίας. 

Κορυφαία Νεάνιδα ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε η πετοσφαιρίστρια του Beach Volley Ντάρια Γκουσάροβα που ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Γυναικών Beach Volley η οποία προκρίθηκε στην τελική φάση των αγώνων πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθούν οι πίνακες των Βραβεύσεων των Κορυφαίων Εφήβων-Νεανίδων 2021 και των Βραβείων «Γλαύκος Κληρίδης 2021 

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ» ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2021

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ : Παύλος Κοντίδης (Ιστιοπλοΐα/Laser). Ολυμπιονίκης «ΤΟΚΥΟ 2020», 4η θέση

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ : Άντρη Ελευθερίου (Σκοποβολή/Σκητ) Ολυμπιονίκης «ΤΟΚΥΟ 2020», 7η θέση

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΕ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΦΗΒΩΝ – ΝΕΑΝΙΔΩΝ 2021

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΗΒΟΣ : Λοΐζος Βασιλείου (Καράτε / U18 -76 KG). 

1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 / – 76Kg

1η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη 2021 

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΕΑΝΙΔΑ : Στυλιάνα Ιωαννίδου (Στίβος / Άλμα εις Ύψος).

Χάλκινο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων / Κένυα, 1.87μ.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΗΒΟΣ : Στυλιανός Βρόντης (Ποδόσφαιρο / Εθνική Ομάδα Κ19 / ΑΠΟΕΛ)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΕΑΝΙΔΑ : Ντάρια Γκουσάροβα (Beach Volley / Εθνική Ομάδα)    

ΕΠΑΘΛΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» 

ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΗ ΣΤΙΒΟΥ : Γρηγόρης Νικολάου (Τριπλούν) 

6ος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων / Κένυα, 17.74μ. 

ΕΠΑΘΛΟ «ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ»        

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΙΒΟΥ : Στυλιάνα Ιωαννίδου (Άλμα εις Ύψος)

Χάλκινο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων / Κένυα, 1.87μ.

ΕΠΑΘΛΟ «ΠΕΥΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ» 

ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΦΗΒΟ/ΝΕΑΝΙΔΑ  ΑΘΛΗΤΗ/ΜΑΘΗΤΗ – ΑΘΛΗΤΗ : Φλωρεντία Λοϊζίδου(Θαλάσσιο Σκι /Σλάλομ)

2η θέση στην Ευρωπαϊκή κατάταξη U17

1η θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες U17 (Σεσένα / Ισπανία)

Λύκειο Λινόπετρας : Γενικός Βαθμός 19,90 Άριστα

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021 ΑΝΑ ΑΘΛΗΜΑ

ΚΑΝΟ /ΒΡΑΒΕΙΟ «ΚΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ» :    Χριστοδούλου Χρίστος    Μελικίδου Μαρία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΒΡΑΒΕΙΟ «ΠΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ» :    Αντωνίου Νικόλας    Χατζηλοΐζου Άννα 

ΧΑΝΤΜΠΟΛ / ΒΡΑΒΕΙΟ «ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ» :    Ππούμος Γιώργος    Σνίγκερ Ντάρια Μαρία 

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ :    Χριστοδούλου Στυλιανός    Ιωάννου Κλειώ Μαρία    

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ    :    Μαρσελλή Σωτηρούλλα

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ :    Παπαδόπουλος Παντελής

ΓΚΟΛΦ :    Λαζαρίδης Αχιλλέας    

ΕΝΕΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ :    Μαρκίδης Κυριάκος    Δημητρίου Ευαγγελίνα

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ     :    Άννα Σοκόλοβα 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ :    Λοϊζίδης Άγγελος    Μπράιαν Ρουμπίνα 

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΡΙΣΗ :    Σιαρμπέλ Ηλίας    Μελετιέ Φωτεινή    

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ :    Αθηνάκης Γιάννης    Λοϊζίδου Φλωρεντία

ΙΠΠΑΣΙΑ :    Γεωργίου Πέτρος    Πολυβίου Ελένη

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ :    Ποέρος Αιμίλιος    Παπασταύρου Άντρη

ΚΑΡΑΤΕ :    Βασιλείου Λοΐζος    Οικονομίδου Ρεβέκκα

KICK-BOXING :    Ιωάννου Ανδρέας    Ματθαίου Μύρια 

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ :    Γκρεμπενίν Ρόμαν    Αικατερίνα Λοσκούτοβα

ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ :    Συμεωνίδης Κωνσταντίνος    Μιχαήλ Χαρά    

ΞΙΦΑΣΚΙΑ :    Εμμανουηλίδης Αλέξανδρος    Μιχαήλ Δέσποινα

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ :    Αρκατίτη Σεμέλη

ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ :    Κιτρομίλη Μαριλένα 

ΠΑΛΗ :    Γιάγκοβ Άγγελος

ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΕΝΤΑΘΛΟ / ΔΙΑΘΛΟ :    Ιωαννίδης Πέτρος    Προκοπίου Μικαελδίμη

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ :    Κούζης Γιώργος    Καναρκώτη Σταυριάνα

ΠΥΓΜΑΧΙΑ :    Πεττεμερίδης Μιχάλης    Αμπτουλλατίφ Λάιλα

ΣΑΜΠΟ :    Χατζηευσταθίου Αλέξανδρος    Νεμτσίνοβα Τατιάνα

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ:    Ποντίκης Ανδρέας    Μαρκίδου Κωνσταντίνα

ΣΚΟΥΟΣ:    Γεωργαλλίδης Κωνσταντίνος    Χαραλάμπους Ελεάνα

ΣΤΙΒΟΣ :    Νικολάου Γρηγόρης    Ιωαννίδου Στυλιάνα

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ:    Ιωάννου Στέλιος    Τέγγερη Μαρκέλα

ΤΖΟΥΝΤΟ :    Αντωνίου Γιάννης    Καλαϊτσίδου Βερόνικα

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ:    Κωνσταντίνου Άγγελος    Πέτρου Έλενα

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ : Μαρκίδης Ηλίας     

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ: Μαλαθούρας Χριστόφορος (Ζήνωνας)    Στυλιανίδη Σοφία (ΑΕΛ)

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ ΣΑΛΑΣ : Χρυσοστόμου Φίλιππος (Λέοντας)    Σιαπάνη Μαρία Όλγα (Νέα Σαλαμίνα)

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ BEACH : Γκουσάροβα Ντάρια (Εθνική ομάδα)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ :    Βρόντης Στυλιανός (ΑΠΟΕΛ)    Παναγιώτου Μαρία (Apollon Ladies) 

ΧΟΚΕΪ    Γεωργίου Γιώργος    Σωφρονίου Εύα

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

15 Απριλίου 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφηβοι, Νεανίδες, 2021, ΚΟΕ,efivoi, neanides, 2021, koe